«Εγώ αύριο δεν θα είμαι εδώ, ούτε οι παίκτες, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι για πάντα. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι αυτό στην ομάδα τόσο το καλύτερο για όλους».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως ήταν φυσικό, στο περιθώριο του αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΣΕΦ (83-55) μίλησε για τη 48ωρη υποχρεωτική άδεια που έδωσε στον Ερικ Γκριν, ο οποίος είναι αλήθεια πως μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με Παναθηναϊκό και σε 1-2 παιχνίδια Ευρωλίγκας είδε κάπως αλλιώς τον ρόλο του, βγάζοντας φανερά τη δυσαρέσκειά του όταν δεν έπαιζε περισσότερο.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού τον έστειλε σπίτι του για ένα 48ωρο, προκειμένου να προλάβει καταστάσεις με το καμπανάκι να χτυπάει για όλους. Η αλήθεια είναι ότι κόντρα στους Πατρινούς οι πρωταθλητές έβγαλαν αντίδραση (καθώς μέχρι τώρα στα περισσότερα παιχνίδια της Basketleague είχαν λαχταρήσει) και έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι μαζί με αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό (πάντα για το ελληνικό πρωτάθλημα).

«Ναι, μου άρεσε που είδα έξαρση ομαδικότητας και τους παίκτες να πανηγυρίζουν ο ένας το καλάθι του άλλου. Αυτό είναι που θέλω να βλέπω πιο συχνά και μάλιστα ακόμα περισσότερο στα πιο δύσκολα παιχνίδια» τόνισε ο τεχνικός των πρωταθλητών που είδε τη δεύτερη γενιά των ελλήνων παικτών (Μάντζαρης 9 π. – 3 τρ., Παπαπέτρου 13 π. – 3 τρ., Παπανικολάου 12 π., αλλά και Αθηναίου 13 π. – 2 τρ.) να δίνουν ρεσιτάλ ομαδικότητας (23 ασίστ όλη η ομάδα) και να ξεκουράζουν Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ και ο Λοτζέσκι (12 π.) ήταν καλός επιθετικά και οργανωτικά.

Το πρόβλημα (πλην του Γκριν) παραμένει ο Γιανγκ που σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν μια ταχύτητα κάτω από τους συμπαίκτες του και είναι φανερό ότι δεν τους προλαβαίνει.

Ο Απόλλωνας του Κώστα Μέξα (Τσιάρας 14 π. – 4 τρ., Ράσελ 12 π.) καίγεται για το επόμενο ματς με τον Κόροιβο στην Πάτρα, αλλά ήταν ανταγωνιστικός σε ένα σημαντικό κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου. Αξίζει να προσεχθεί ο νεαρός Κουζέλογλου, στον οποίο έδωσε ευκαιρίες ο τεχνικός των Πατρινών, όπως και σε άλλους νεαρούς.

Από σήμερα ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της σεζόν, υποδεχόμενος πρώτα απ’ όλα μεθαύριο την Μπαρτσελόνα του πρώτου έλληνα προπονητή που τον οδήγησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας, του Γιώργου Μπαρτζώκα, και στη συνέχεια πηγαίνοντας στο γειτονικό ΟΑΚΑ για ένα ντέρμπι μέχρις εσχάτων με τον αιώνιο αντίπαλό του Παναθηναϊκό.

Γι’ αυτό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προχώρησε μετά και το νέο κρούσμα συμπεριφοράς του Γκριν σε αυτή την απόφαση.