Ολο και περισσότεροι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί εκδηλώνουν το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον για να μεταφέρουν δραστηριότητές τους από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Αυτό οφείλεται τόσο στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit όσο και στις προσπάθειες που κάνει η ίδια η Γερμανία για να προσελκύσει τράπεζες και άλλους οργανισμούς στη Φρανκφούρτη, που είναι το οικονομικό κέντρο της χώρας, αλλά και σε άλλες πόλεις.

«Θα πρέπει να σας πω ότι εμείς στο υπουργείο Οικονομικών καταγράφουμε αύξηση στον αριθμό εκδηλώσεων ενδιαφέροντος. Είμαστε πολύ ανοικτοί σε τέτοιες συζητήσεις» ανέφερε σε τραπεζικό συνέδριο το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Τόμας Στέφεν, όπως μετέδωσε το Reuters. Ο Στέφεν δεν παρέλειψε να αναφέρει επίσης ότι θα ήταν πολύ καλή επιλογή να μεταφερθεί στη Φρανκφούρτη και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ), ο οργανισμός που επιβλέπει τη λειτουργία των τραπεζών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η ΕΒΑ θα πρέπει να φύγει από το Λονδίνο μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι αναφορά στο θέμα της μετακίνησης τραπεζών από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έκανε στο ίδιο συνέδριο που πραγματοποιείται στην πόλη αυτή της Γερμανίας και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιο. «Το Brexit θα ανοίξει νέες ευκαιρίες στις τράπεζες της ευρωζώνης» ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με το Bloomberg. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ακόμη ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Εσσης Βόλκερ Μπουφιέ, ο οποίος θα συναντήσει εκπροσώπους αμερικανικών τραπεζών. Ο Μπουφιέ θέλει να συζητήσει με τις τράπεζες αυτές τις επιλογές που έχουν για να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην αγορά της ΕΕ, είπε στην ίδια τραπεζική σύνοδο ο Τόμας Σέφερ που είναι υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Εσσης. Ο Σέφερ παρουσίασε με τα καλύτερα λόγια τις ευκαιρίες για επιχειρείν που προσφέρει η Φρανκφούρτη, λέγοντας ότι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην Ευρώπη, έχει «αποτελεσματικές» – όπως τις χαρακτήρισε – υποδομές, σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και καλή ζωή.