Κλειστές θα είναι αύριο όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στα 48 νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωσή τους, καθώς υπάρχει πρόβλημα τόσο στη λειτουργία της περιφέρειας, όσο κυρίως στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Για το θέμα αυτό το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είχε σειρά συναντήσεων με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ζητώντας να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για προσλήψεις στα νησιά.

Παρά το γεγονός ότι, το περασμένο Σάββατο, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα, την απόφαση αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών.

Ο κ. Χατζημάρκος, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, “προχώρησε στην εκτέλεση της από 14ης Οκτωβρίου 2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα «τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», δεδομένου ότι με το σημερινό αριθμό εργαζομένων, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν δύνανται να ανταποκριθούν ικανοποιητικά και με επάρκεια στις λειτουργίες που προβλέπονται εκ του καταστατικού τους ρόλου”.

Τα κενά που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στον αριθμό των 250 υπαλλήλων και, όπως επισημαίνει ο κ. Χατζημάρκος είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως στους αρμόδιους «η ανάγκη στελέχωσης των δήμων του νοτίου Αιγαίου και κυρίως των μικρότερων νησιών, καθώς η υλοποίηση ενός σημαντικού μέρους από το έργο της περιφέρειας, περνά μέσα από τους δήμους.»