Σε απαγορευμένη πόλη μετατρέπεται από σήμερα το πρωί η Αθήνα λόγω των υψηλής εμβέλειας αστυνομικών μέτρων τα οποία θα εφαρμοστούν κατά το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Ευαίσθητες περιοχές θα βρεθούν σε κατάσταση πολιορκίας, οδικές αρτηρίες θα παραλύσουν και θα μετατραπούν για ώρες σε αποστειρωμένες ζώνες, ενώ με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής εκδόθηκε απαγορευτικό για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις ή πορείες σε συγκεκριμένες ζώνες της Αθήνας.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Για τους πολίτες αυτό σημαίνει απίστευτη ταλαιπωρία καθώς αιφνιδιαστικά και χωρίς προειδοποίηση θα μπαίνουν οι απαγορευτικές κορδέλες της Αστυνομίας και θα παγώνει για ώρα κάθε κίνηση.

Ταυτόχρονα, με απόφαση της λιμενικής Αρχής έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Νεκρή ζώνη για συγκεντρώσεις και πορείες αποτελούν περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Από την απαγόρευση δεν επηρεάζονται συγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στο Πολυτεχνείο. Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο είναι να επιδείξουν αυστηρότητα στην αντιμετώπισή τους.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ. Παρά τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) που έγιναν χθες στο υπουργείο Μεταφορών για την εκτόνωση της κατάστασης, σε μετρό και τραμ ξεκινούν κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας. Η κατάσταση σήμερα αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, καθώς ύστερα από απαίτηση της Αστυνομίας το αεροδρόμιο της Αθήνας δεν θα είναι προσβάσιμο με μετρό και προαστιακό από τις 10.20 έως και τις 11.20. Οι συρμοί στο διάστημα αυτό θα σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Και όλα αυτά ενώ μέχρι τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ θα κάνουν στάση εργασίας. Αντίστοιχα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα προσεγγίζει το αεροδρόμιο μετά τις 10 σήμερα το πρωί και για όσο διάστημα το ζητήσει η Αστυνομία, με τους συρμούς του να σταματούν πιθανότατα στον σταθμό Κορωπί.

Επιπλέον, με απόφαση της Αστυνομίας, από νωρίς το πρωί οι συρμοί του μετρό δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους σταθμούς Συγγρού-Φιξ, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.