Αυξάνονται οι λύσεις ασύρματης διασύνδεσης των κινητών συσκευών – smartphones, tablets, laptops – με την οθόνη της τηλεόρασης για την προβολή εικόνων, βίντεο και άλλων υπηρεσιών πολυμέσων υψηλής ποιότητας.

Πρόκειται για λύσεις που κερδίζουν έδαφος και στην ελληνική αγορά. Στις ήδη υπάρχουσες των Chromecast (Google) και Apple TV (Apple) προστέθηκε τελευταία και το εξελιγμένο Wireless Display Adapter v2 της Microsoft.

Συγκεκριμένα, με την τοποθέτηση της συσκευής Wireless Display Adapter (φωτογραφία) σε οποιαδήποτε μοντέλο HDTV μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί την τηλεόρασή του ως οθόνη για να παίξει βίντεο ή άλλο περιεχόμενο απευθείας από το laptop, το tablet και το smartphone του.

Η σύνδεση γίνεται ασύρματα και εφαρμόζεται σχεδόν σε όλα τα μοντέλα HDTV, καταλαμβάνοντας μια θύρα USB και μια HDMI (η USB εξυπηρετεί την τροφοδοσία και η HDMI την αναπαραγωγή εικόνας και ήχου), ενώ χρησιμοποιεί πρωτόκολλο Miracast που διευκολύνει την προβολή εικόνας σε ανάλυση 1.080p!

Το νέο Wireless Display Adapter λειτουργεί αμέσως μόλις τοποθετηθεί στην τηλεόραση, ενώ ο χρήστης το μόνο που καλείται να κάνει είναι να προσαρμόσει – βάσει οδηγιών – τη φορητή συσκευή που επιθυμεί να συνδέσει με την τηλεοπτική του οθόνη.