Η αποθέωση των ολυμπιονικών μας στον πιο εμβληματικό αθλητικό χώρο που διαθέτει η πατρίδα μας ήταν το ξεχωριστό κομμάτι του φετινού Μαραθωνίου με το οποίο ο ΣΕΓΑΣ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που σχεδίασαν αυτή την εκδήλωση – ένθετη μέσα στον Μαραθώνιο και λίγο πριν τον τερματισμό των νικητών – θέλησαν να τιμήσουν μπροστά στον κόσμο τους αθλητές της ολυμπιακής αποστολής που χάρισαν απλόχερα χαμόγελα στους Ελληνες το καλοκαίρι στο Ρίο. Ετσι, 40.000 και πλέον θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και χειροκρότησαν θερμά τους ολυμπιονίκες μας μαζί με τους θριαμβευτές του Μαραθωνίου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Αννα Κορακάκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βύρων Κοκαλάνης, η Κατερίνα Νικολαΐδου και ο Χρήστος Αφρουδάκης μπήκαν πρώτοι με την ολυμπιακή σημαία στα χέρια και «έπεσε» το στάδιο, ενώ στη συνέχεια Πετρούνιας, Κορακάκη και Γιαννιώτης βράβευσαν τους έλληνες μαραθωνοδρόμους (τον Νίκο Πολλιά που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και το ρεκόρ αγώνα, τον Σπύρο Ανδριόπουλο που είναι ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον Μαραθώνιο, τη Μαρία Πολύζου που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και την κορυφαία επίδοση στον Μαραθώνιο γυναικών και την Τίνα Κεφαλά που κατέχει το ρεκόρ αγώνα στην κατηγορία γυναικών).

«Ηταν μια όμορφη εκδήλωση. Είναι τιμή για μας να είμαστε σε αυτό τον χώρο. Σε μια σπουδαία διοργάνωση όπως αυτή του Μαραθωνίου, σε μία διοργάνωση με παγκόσμιο κύρος. Ευχαριστούμε τον κόσμο για το χειροκρότημα» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης πρόσθεσε: «Πάντα είναι καλά όταν ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στο ιστορικό στάδιο με τόσους χιλιάδες φιλάθλους».