Τα κενά αέρος κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Μπουένος Αϊρες προς το Σαν Χουάν δημιούργησαν ένα ακόμα πρόβλημα στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από στομαχικές διαταραχές.

Η Εθνική Αργεντινής αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης την Κολομβία σε ένα κρίσιμο ματς για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018. Μετά την ήττα από τη Βραζιλία στο Μπέλο Οριζόντε, η Αλμπισελέστε κινδυνεύει να αποκλειστεί από την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ανάλογα συμπτώματα παρουσίασαν και άλλοι παίκτες της ομάδας.

Ο Λιονέλ Μέσι, όμως, έγινε θέμα συζήτησης και για το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, καθώς σύμφωνα με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Μάρκα» αρνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο να συζητήσει την επέκτασή του. Το δημοσίευμα άναψε φωτιά σε όλη την Ευρώπη, καθώς τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία του στο Καμπ Νου μετά τον Ιούνιο του 2018, όταν λήξει το τρέχον συμβόλαιο.

Ο Μέσι αρνήθηκε να συζητήσει στα μέσα του περασμένου Ιουλίου και ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του. Ενας από τους βασικούς λόγους ήταν οι δικαστικές περιπέτειές του λόγω φοροδιαφυγής, καθώς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 μηνών. Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη βέβαια, αλλά ο Μέσι ήταν ενοχλημένος και από τη στάση της Μπαρτσελόνα. Παράλληλα υπήρχε και η απογοήτευση από την ήττα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα (από τη Χιλή) σε ένα παιχνίδι όπου είχε χάσει πέναλτι.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του καταλανικού Τύπου, στην Μπαρτσελόνα δεν ανησυχούν και ο πρόεδρος Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου ελπίζει ότι οι συζητήσεις μπορεί να αρχίσουν τον Δεκέμβριο με την άφιξη στη Βαρκελώνη του πατέρα τού αργεντινού άσου, Χόρχε.

Ανάλογο θέμα έχει δημιουργηθεί –σύμφωνα με τη «Σαν» –και στην Τότεναμ, καθώς ο Χάρι Κέιν καθυστερεί τις συζητήσεις για το νέο του συμβόλαιο. Ο διεθνής επιθετικός έχει συμβόλαιο έως το 2020 με εβδομαδιαίες αποδοχές

70.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, την υπόθεση Χάρι Κέιν παρακολουθούν τρεις ομάδες, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.