Για 70 λεπτά η Πορτογαλία έβλεπε τη Λετονία να της βάζει δύσκολα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε τη νίκη στο Αλγκάρβε με 4-1 για τον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, ωστόσο ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 68 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής σκοράροντας δύο φορές (28′ και 85′), ενώ έχασε και πέναλτι. Τα άλλα γκολ της Πορτογαλίας σημείωσαν οι Καρβάλιο (70′) και Αλβες (90+2). Η Λετονία είχε ισοφαρίσει με τον Ζούζινς (67′).

Η Ολλανδία συνεχίζει να προβληματίζει. Η νίκη στο Λουξεμβούργο (3-1) ήρθε δύσκολα και χρειάστηκε να επιστρατευθεί ο Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ στην εφετινή περίοδο! Η Ολλανδία προηγήθηκε με τον Ρόμπεν (36′), το Λουξεμβούργο ισοφάρισε με πέναλτι του Τσάμοτ (44′), αλλά τελικά ο Ντεπάι (μπήκε στο 46′ στη θέση του Σνάιντερ), «λύτρωσε» την ομάδα του Ντάνι Μπλιντ (59′ και 84′).

Ο Αριτζ Αντούριθ έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκόραρε με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας. Ο επιθετικός της Μπιλμπάο πέτυχε το τέταρτο γκολ στο εύκολο 4-0 επί της ΠΓΔΜ, σε ηλικία 35 χρόνων και 275 ημερών. Το ρεκόρ είναι ο Χοσέ Μαρία Πένα, ο οποίος το 1930 σκόραρε εναντίον της Πορτογαλίας σε ηλικία 35 χρόνων και 225 ημερών.

Χαρά και λύπη στη Βρετανία: με το γκολ του Τζέιμς ΜακΛιν η Ιρλανδία νίκησε στη Βιέννη την Αυστρία 1-0 και είναι μόνη στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

Απογοήτευση επικρατεί στο Κάρντιφ, αφού η Ουαλία παρ’ ότι προηγήθηκε με τον Γκάρεθ Μπέιλ (30′), δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, καθώς η Σερβία ισοφάρισε πέντε λεπτά πριν από το τέλος με τον Μίτροβιτς. «Είμαστε απογοητευμένοι. Χάσαμε πάλι δύο βαθμούς, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος» είπε ο Μπέιλ, ο οποίος είχε δοκάρι στη φάση που προηγήθηκε της ισοφάρισης.

ΜΕ ΣΑΟΥΘΓΚΕΪΤ. Στο μεταξύ, ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη της αγγλικής ομοσπονδίας μετά το 3-0 επί της Σκωτίας. Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά το αυριανό φιλικό με την Ισπανία. Αντίθετα, δύσκολη είναι πλέον η θέση του Γκόρντον Στράχαν στον πάγκο της Σκωτίας.

Ιδανικό ντεμπούτο. ο 21χρονος Ζερζ Γκνάμπρι πέτυχε χατ-τρικ στο 8-0 της Γερμανίας επί του Αγίου Μαρίνου, στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Εθνικής.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν τραυματίστηκε στο ματς της Γαλλίας με τη Σουηδία και στην Ατλέτικο Μαδρίτης επικρατούσε ανησυχία καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τη Ρεάλ. Ο Γκριεζμάν επέστρεψε στη Μαδρίτη και είπε πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Τα αποτελέσματα: 1ος όμιλος: Γαλλία – Σουηδία 2-1, Λουξεμβούργο – Ολλανδία 1-3, Βουλγαρία – Λευκορωσία 1-0. 2ος: Ελβετία – Νησιά Φερόες 2-0, Πορτογαλία – Λετονία 4-1, Ουγγαρία – Ανδόρα 4-0, 3ος: Β. Ιρλανδία – Αζερμπαϊτζάν 4-0, Τσεχία – Νορβηγία 2-1, Αγιος Μαρίνος – Γερμανία 0-8, 4ος: Αυστρία – Ιρλανδία 0-1, Γεωργία – Μολδαβία 1-1, Ουαλία – Σερβία 1-1, 5ος: Αρμενία – Μαυροβούνιο 3-2,Ρουμανία – Πολωνία 0-3, Δανία – Καζακστάν 4-1. 6ος: Σλοβακία – Λιθουανία 4-0, Μάλτα – Σλοβενία 0-1, Αγγλία – Σκωτία 3-0. 7ος: Ισπανία – ΠΓΔΜ 4-0,Λιχτενστάιν – Ιταλία 0-4, Αλβανία – Ισραήλ 0-3. 9ος: Κροατία – Ισλανδία 2-0, Ουκρανία – Φινλανδία 1-0, Τουρκία – Κόσοβο 2-0.