Ντέρμπι από τα παλιά

Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Νεύρα, ένταση, πάθος, καθυστερήσεις στο ματς, καιρό είχαμε να δούμε ντέρμπι ανάλογο του Ελλάδα – Βοσνία. Οι βαθμοί ήταν το διακύβευμα για τις ομάδες. Και στις εξέδρες, υπέρμετρος φανατισμός. Με αποτέλεσμα οι εντυπώσεις να χαθούν, γιατί αποδείχθηκε πως οι έλληνες οπαδοί κάποιες φορές ξεπερνούν τα όρια. Πριν από το ματς ξυλοφορτώθηκε οπαδός της Βοσνίας και τα τραύματα ήταν εμφανή στο πρόσωπό του. Μετά το γκολ για το 0-1 είχαμε ανταλλαγή καπνογόνων και καθισμάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας. Οι Βόσνιοι, γνωστοί για το πόσο εκρηκτικοί είναι, δεν μοιάζουν με τα καλύτερα παιδιά στις κερκίδες και οι εκδρομές τους πάντα συνοδεύονται με την ένδειξη «επικίνδυνοι». Δυστυχώς, μπήκαμε στο τριπάκι και παίξαμε ουσιαστικά στο γήπεδό τους. Τόσο μέσα όσο και έξω από τις γραμμές.

Πώς ορίζονται τα παιχνίδια;

Ναι, ασφαλώς και είναι δύσκολο σε όλα τα γήπεδα της επικράτειας κάθε Σαββατοκύριακο να υπάρχει ασθενοφόρο. Εκατοντάδες είναι τα παιχνίδια, πολλά των μικρών κατηγοριών, οπότε δεν μπορούμε να συζητάμε για κάτι εξ ορισμού ανέφικτο.

Αλλο αυτό, όμως, και εντελώς διαφορετικό να κοπιάζουν οι ποδοσφαιριστές χωρίς να υπάρχει μάτι γιατρού. Προσέξτε τι συνέβη σε ματς τοπικού πρωταθλήματος της Βέροιας: Ο Αχιλλέας Νεοκάστρου αντιμετώπιζε τον Αλιάκμονα Νησελίου και λίγο προτού δοθεί η λήξη, ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων έπεσε στο έδαφος έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι! Οι περισσότεροι πάγωσαν αντιλαμβανόμενοι ότι κάτι σοβαρό συνέβη. Ευτυχώς, στο δημοτικό γήπεδο Νεοκάστρου τη λύση έδωσε ο διαιτητής. Είναι (και) νοσηλευτής! Γνωρίζει από πρώτες βοήθειες, έσπευσε και με τη βοήθεια φιλάθλου γιατρού η δύσκολη στιγμή ξεπεράστηκε. Οσο για το ασθενοφόρο, εμφανίστηκε λίγο μετά στο γήπεδο. Να τονιστεί εδώ ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι και στο παρελθόν είχε σώσει παίκτη, το 2014. Η ερώτηση που τίθεται είναι η εξής απλή: δεν θα έπρεπε ακόμη και στα πλέον αδιάφορα ή χαμηλών κατηγοριών παιχνίδια να υφίσταται ιατρική παρακολούθηση; Για παν ενδεχόμενο; Αν δεν μπορούν οι κατά τόπους Ενώσεις, ας ορίζει ο δήμος έναν γιατρό σε κάθε παιχνίδι. Ενα δίωρο θα σπαταλήσει, αλλά τουλάχιστον θα μπορούν να προλάβουν το απρόοπτο.

Ντου με μαχαίρι

Να επιμένουμε σε ταξίδι στην ελληνική ύπαιθρο; Στη Λάρισα διεξήχθη η αναμέτρηση, επίσης για τοπικό πρωτάθλημα, μεταξύ Μαυροβουνίου και Δόξας Υπέρειας. Εκεί, μέσα στα νεύρα, μέσα στην αντίθετη άποψη για μια διαιτητική απόφαση, φίλαθλος θέλησε να εισβάλει στο γήπεδο κρατώντας μαχαίρι. Πού φτάσαμε; Με τι πάθη μεγαλώνει ο κόσμος; Πάλι καλά που βρέθηκαν κάποιοι με κρύο αίμα και ηρέμησε η κατάσταση.

Μπολτ

Ασφαλώς θα έχετε ακούσει για το όνειρό του να παίξει ποδόσφαιρο και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, όταν ολοκληρώσει τις πτήσεις του στα κουλουάρ. Ναι μεν είναι φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ετοιμάζεται να κάνει αρχή από την Ντόρτμουντ! Εστω λαμβάνοντας μέρος σε προπόνηση, καθόσον το αίτημά του έγινε δεκτό από τη διοίκηση της γερμανικής ομάδας. Αλλά για την υλοποίηση του ονείρου, ακόμη απέχουμε αρκετά.