Αν θέλουμε να δούμε το θέμα με τα φασιστικά συνθήματα και τα πανό στην αληθινή του διάσταση, ένα πρέπει να γίνει: να εξετάσει η ΕΠΟ πού και γιατί εμφανίζονται τα γνωστά στοιχεία στις εξέδρες όταν διοργανώνει αγώνες. Υπάρχουν εισιτήρια; Συγκεκριμένες θέσεις; Πώς βρέθηκαν και πώς μπήκαν οι συγκεκριμένοι στο γήπεδο; Και στο κάτω κάτω, με τις κάμερες και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια όλοι έχουν τη θέση τους και όλοι μπορούν να αναγνωριστούν. Τα υπόλοιπα περί συγγνώμης και «δεν είδαμε, δεν ακούσαμε εγκαίρως» είναι ατάκες του στυλ «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Με αποτέλεσμα οι Βόσνιοι να απειλούν αγρίως για σκληρό κλίμα στη ρεβάνς.

Τσίπρας και διεθνείς

Στο Γ. Καραϊσκάκης βρέθηκε, λοιπόν, το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός. Δεν περιορίστηκε, όμως, να παρακολουθήσει απλά το παιχνίδι και θέλησε να κάνει άνοιγμα στους διεθνείς που θριάμβευσαν το 2004 στην Πορτογαλία. Τα περισσότερα μέλη εκείνης της ομάδας είχαν πιάσει θέση σε σουίτα του φαληρικού γηπέδου και στο ημίχρονο δέχθηκαν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα. Μπασινάς, Νικοπολίδης, Καραγκούνης, Τσάρτας ήταν από τους πρώτους που μίλησαν με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι γνωστός φίλος του ποδοσφαίρου. «Να τα πούμε και από κοντά» ήταν μια από τις ατάκες του, ενώ ρώτησε πώς βλέπουν την υπάρχουσα κατάσταση αυτοί που τη ζουν από μέσα. Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε μέχρι το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά υπήρξε μια στιγμή που η κατάσταση «πάγωσε». Λέγεται ότι στελέχη της ΕΠΟ ζήτησαν από τους διεθνείς να βγάλουν μια φωτογραφία με τον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο οι παίκτες έδειξαν διάθεση να το αποφύγουν. Το αρνήθηκαν. Κι αυτό γιατί προφανώς δεν επιθυμούσαν η συγκεκριμένη πόζα να αναπαραχθεί κατά το δοκούν ή ακόμη να τύχει να γίνει προϊόν εκμετάλλευσης από τον οποιονδήποτε. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως εντός της ημέρας οι άσοι θα τα πουν με άνθρωπο της πολιτείας, εν προκειμένω με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, που θα τους δεχθεί στο γραφείο του. Οσο για την ομάδα του 2004, σκοπός των μελών είναι να ιδρύσουν σωματείο, να κατοχυρώσουν τον τίτλο του και να δίνουν παιχνίδια ανά την επικράτεια ή εκτός Ελλάδας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαιτησία

Ωστε ο Τριτσώνης πάει για αρχιδιαιτητής, αν πιστέψουμε τις διαρροές από το περιβάλλον Κουτσοκούμνη. Πού το παράξενο; Θα πρόκειται για ανταμοιβή σε έναν διαιτητή που το 2013 δεν είδε μπροστά του χέρι του Μανιάτη σε τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακού – Αστέρα. Οταν ως βοηθός γραμμής κάποιος αγνοεί τέτοια παράβαση, χρόνια μετά μπορεί να προαχθεί!

Μπάσκετ

Σήμα κινδύνου με επίθεση στην Ευρωλίγκα «εκπέμπει» με τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος σχετικά με το νέο σύστημα της διοργάνωσης.

«Οι δεξιοτέχνες της επικοινωνίας παραβλέπουν, και πολύ φοβάμαι ότι το κάνουν εκούσια, τις τελείως αρνητικές επιπτώσεις που έχει στο αθλητικό κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ειδικά στους τομείς των εθνικών πρωταθλημάτων και της παραγωγικής διαδικασίας παικτών αυτός ο τρόπος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας» τόνισε χαρακτηριστικά. Οντως, υπάρχουν φωνές διαφορετικές για το τι είναι ή όχι σωστό, αλλά όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα.