Η Επιτροπή τοποθετήθηκε στη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά η εξομάλυνση, όπως τιτλοφορείται η ΠΔΕ, αργεί για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η εβδομάδα που άρχισε μπορεί, ωστόσο, να δείξει αν ο δρόμος για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο είναι μακρύς ή μπορεί να γίνει πιο σύντομος. Κριτήρια θα αποτελέσουν η στάση που θα κρατήσουν οι τέσσερις ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου στην «απαίτηση» των διεθνών συνομοσπονδιών να καθήσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και να δεσμευτούν για «εκεχειρία», με ό,τι σημαίνει αυτό, οι αποφάσεις που θα λάβουν FIFA και UEFA στη συζήτηση που θα γίνει για το ελληνικό πρόβλημα(!) και την αντιμετώπιση του και το πόρισμα για τη φωτιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική. Αν πιστοποιηθεί αυτό που όλοι εκτιμούν ότι συνέβη, δηλαδή ότι πρόκειται για εμπρησμό, η ευθύνη των τεσσάρων παραγόντων που ασκούν τη διοίκηση στις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας πολλαπλασιάζεται.

Η ΔΙΑΚΟΠΗ. Η Επιτροπή Εξομάλυνσης, υπό τις ευλογίες του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος μετά τη φωτιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνα έκρυθμη. Η επιβεβαίωση του εμπρησμού από το πόρισμα υποχρεώνει την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν να αποφασίσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Εστω να αποκτήσει άλλοθι γι’ αυτό. Διαφορετικά, υπάρχει η κοινή εκτίμηση ότι θα εκτεθεί, καθότι ανέστειλε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος υπό τον προβληματισμό – φόβο του εμπρησμού, κι όταν επιβεβαιωθεί με κάθε επισημότητα, θα αποφασίσει τη συνέχιση της διοργάνωσης χωρίς να αλλάξει το παραμικρό; Μοιάζει με κακόγουστο αστείο!

Η συνάντηση των Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη και η δέσμευσή τους για «ειρήνη» θα δώσει το δικαίωμα στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να εισηγηθεί και στην ΠΔΕ να αποφασίσει την επιστροφή στη δράση. Συνάντηση που και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θεωρεί αναγκαία και ουσιαστικά τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί άμεσα λύση. Οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι, όπως κάθε άλλη φορά, θετικός για συνάντηση. Το ίδιο ισχύει και για τον πάντα πρόθυμο σε κάθε θεσμική πρωτοβουλία Ιβάν Σαββίδη, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι αρνητικός, επιθυμεί όμως να υπάρχει απαρτία. «Δεν θα σταθώ εγώ εμπόδιο» φέρεται να λέει ο Μελισσανίδης. Ετσι ρυθμιστής μάλλον θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, από το περιβάλλον του οποίου χθες άφηναν να διαρρεύσει πως δεν προτίθεται να καθήσει γύρω από το ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ. Η πληροφορία των «ΝΕΩΝ» αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως και οι υπόλοιποι τρεις ισχυροί παράγοντες θα ενημερωθούν από τις FIFA/UEFA ότι η συνάντηση αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να οδηγηθεί με ομαλό τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πολυπόθητη κανονικότητα. Οποιος δυναμιτίσει τη συνάντηση θα θεωρηθεί ότι επιθυμεί την έκρυθμη κατάσταση και δεν θέλει να βρεθεί λύση. Κοινώς θα μπει στη «μαύρη λίστα».

Την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν όσοι αρνηθούν τη συνάντηση και από το υφυπουργείο Αθλητισμού, η νέα ηγεσία του οποίου επίσης θεωρεί ως τελευταία ευκαιρία την προσπάθεια που καταβάλλει ο εντεταλμένος των FIFA/UEFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιθυμεί να έχει και εκείνος συναντήσεις με τους Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη, Σαββίδη κατά μόνας και με όλους μαζί. Ο Γιώργος Βασιλειάδης πιστεύει πως οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ οφείλουν και μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού εκτιμά ότι FIFA και UEFA θα θέσουν προ των ευθυνών τους τους τέσσερις μεγάλους, πιέζοντάς τους να αποδεχτούν την πρόσκληση.
ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ. Η «εκεχειρία», αρχικά, θα λύσει τα χέρια του Κουτσοκούμνη για τον αρχιδιαιτητή και τους ορισμούς διαιτητών, αφού είναι κατανοητό πως η λύση του ξένου αρχιδιαιτητή αλλά και η χρησιμοποίηση ξένων ρέφερι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά και ο δρόμος που θα πρέπει να διανύσει η Επιτροπή για να φθάσουμε στην εξομάλυνση θα μοιάζει πιο βατός. Ειδάλλως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτα. Ούτε καν το Grexit!

«Φάουλ ο Γκαγκάτσης»

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θεωρεί τεράστιο σφάλμα της Σούπερ Λίγκας την ενεργοποίηση του Βασίλη Γκαγκάτση που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, όπως και ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και τα μέλη της που αποχώρησαν.