Καμένη γη στην τακτική, καμένη γη και στη φυσική κατάσταση! Ο Ζοζέ Μοράις, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ διέγνωσε μεγάλο έλλειμμα στη δουλειά που (δεν) έγινε ώστε η ομάδα να αποκτήσει συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο. Στην πορεία άρχισε να διαπιστώνει ότι ο προκάτοχός του Τιμούρ Κετσπάγια και οι συνεργάτες του ακολούθησαν πρόγραμμα εκγύμνασης το οποίο δεν του επιτρέπει να δουλέψει τα πλάνα του στους ρυθμούς που θα επιθυμούσε. Κοινώς, οι παίκτες της ΑΕΚ, κι ενώ ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου, αισθάνονται γρήγορα κόπωση και με λίγη περισσότερη από αυτή τη λίγη που ο οργανισμός τους σηκώνει για την εποχή, παραπονιούνται ότι δουλεύουν στο κόκκινο!

Ο πορτογάλος τεχνικός δούλεψε για μία ολόκληρη εβδομάδα μόνο στην τακτική, ώστε να αποφορτίσει τους παίκτες του, ωστόσο μόλις ανέβασε λίγο τον ρυθμό στην προπόνηση, επήλθαν τα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο ουκρανός στόπερ Ντίμτρο Τσιγκρίνσκι και ο διεθνής εξτρέμ Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπέστησαν θλάσεις και θα μείνουν για σημαντικό διάστημα εκτός δράσης –από χθες άρχισαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο πρώτος θα απουσιάσει για περίπου 20 ημέρες, ενώ ο δεύτερος θα χρειαστεί διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Στο μεταξύ η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ικανών ποδοσφαιριστών με το σκεπτικό ότι θα αφιχθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο για να διεκδικήσουν θέση βασικού και να βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει επίπεδο.

Οι Κιτρινόμαυροι επιδιώκουν να στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό τους με έναν επιθετικό, έναν κεντρικό χαφ και έναν αριστερό μπακ.