«Μην αφήσεις κανέναν να σε υποτιμήσει επειδή είσαι νέος και γίνε παράδειγμα για όσους πιστεύουν στη ζωή, στην αγάπη, στη θρησκεία και στην αγνότητα». Αυτή η επιγραφή υπάρχει πάνω στο γραφείο του Ράινς Πρίμπους, του 44χρονου Ελληνοαμερικανού που επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ ως προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Η μητέρα του Δήμητρα (Ρούλα) Πιτσιλαδή κατάγεται από τη Λέσβο, όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουδάν όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς της. Εκεί συνάντησε τον μετέπειτα σύζυγό της Ρίτσαρντ, Αμερικανό, με γερμανικές και βρετανικές ρίζες, που υπηρετούσε στη αμερικανική βάση της Ερυθραίας. Ο νέος προσωπάρχης, το όνομα του οποίου είναι Ράινχολντ, πέρασε ως παιδί αρκετά καλοκαίρια στη Λέσβο. Αστειεύεται συχνά για τη «σύγκρουση των πολιτισμών μέσα» του, παρότι έχει δηλώσει: «Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας, είναι ευλογία από τον Θεό». Μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει την καταγωγή του για να υπερασπισθεί τις ιδέες του. «Μας κατηγορούν ότι εκπροσωπούμε αυτούς που έχουν λεφτά, κάτι που αρνούμαι κατηγορηματικά. Δεν ανήκω σε αυτούς. Ο πατέρας μου ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα μου γεννήθηκε στο Σουδάν. Η μισή οικογένειά μου ζούσε στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήματα».

Ο Πρίμπους έλαβε πτυχίο Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι το 1998 και στη συνέχεια εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο στο Μιλγουόκι. Εβαλε υποψηφιότητα για γερουσιαστής της Πολιτείας του Μιλγουόκι το 2004, αλλά απέτυχε. Στη συνέχεια εξελέγη στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Πολιτείας Γουισκόνσιν. Το 2009 έγινε διευθυντής νομικών υπηρεσιών του κόμματος. Το 2011 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Κέρδισε στον έβδομο γύρο και επανεξελέγη ομόφωνα το 2015. Είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Παντρεύτηκε τη φίλη του από το σχολείο Σάλι, με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η πρώτη πολιτική μνήμη είναι, όπως λέει ο ίδιος, στην Γ Δημοτικού, όταν αυτοδιορίσθηκε μάνατζερ για την εκλογή του Ρόναλντ Ριγκαν στην προεδρία των ΗΠΑ. Αλλωστε και το αγαπημένο του βιβλίο είναι τα «Ημερολόγια του Ρίγκαν». Μια από τις αγαπημένες του συνήθειες είναι να παίζει πιάνο –στο παρελθόν είχε κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς.