Πεδίο μάχης το βράδυ της Τρίτης τα Εξάρχεια, καθώς πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών πετούν αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα και γύρω από το Πολυτεχνείο, στήνοντας και πύρινα οδοφράγματα.

Νωρίτερα, με χρήση χημικών απάντησαν τα ΜΑΤ στην προσπάθεια των διαδηλωτών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συμβολή των Σταδίου και Κολοκοτρώνη, ώστε να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία.

Προς στιγμήν σημειώθηκαν και συμπλοκές διαδηλωτών-ΜΑΤ σε Κολοκοτρώνη, Ομήρου και Πανεπιστημίου, όπου μερίδα των συγκεντρωμένων πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές, κατά πληροφορίες επτά.

Κλούβες έχουν φράξει το οδόστρωμα και επί της οδού Αμερικής, καθώς και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι να επιστρέφουν προς τα πίσω μέσω Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Τουλάχιστον 2.500 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαδήλωσαν κατά μήκος της διαδρομής από το Πολυτεχνείο έως τη Σταδίου. Πρόκειται για την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, την αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, την «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και τη «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών και η Αυτοοργανωμένη Δομή Υγεία Εξαρχείων (ΑΔΥΕ), που καλούσαν σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, όπως και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις.

Σε ισχύ, ωστόσο, από τα ξημερώματα της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης είναι και η απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά του σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που ακολουθεί κατά τις μετακινήσεις του ο κ. Ομπάμα.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της πρωτεύουσας στο οποίο δεν απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην οδό Αμερικής, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τα Προπύλαια και πέρα δεν επιτρέπεται η κίνηση διαδηλωτών προς το Σύνταγμα, τη Βουλή και την αμερικανική πρεσβεία.

Στο μεταξύ, ομαλά ολοκληρώθηκε συλλαλητήριο στην Ομόνοια, παρουσία 5.000 διαδηλωτών (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.). Το οργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ-KKE, εργατικών συνδικάτων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, συλλόγων γυναικών και φοιτητικών συλλόγων, που πορεύτηκαν μέχρι τα Προπύλαια και επέστρεψαν στην Ομόνοια. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής το ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.