Ο νέος υπουργός θα κινηθεί στη γραμμή που χάραξε ο προκάτοχός του. Ποιος το λέει; Η ΓΕΝΟΠ που χθες συνάντησε τον Γιώργο Σταθάκη, μία ημέρα πριν από το πρώτο του ραντεβού με τους δανειστές. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδικαλιστές μιλούν για θετικό κλίμα καθώς, όπως λένε, «για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ εκτιμήθηκε πως η “λύση Σκουρλέτη” είναι η πλέον ενδεδειγμένη».

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα ο Σταθάκης δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα. Κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου παρακολουθούσε ουδέτερος τον Πάνο Σκουρλέτη να βγάζει μανιφέστο υπέρ της διατήρησης του 17% της ΔΕΗ, δίχως να πει κουβέντα.

Οσο για τη ΓΕΝΟΠ, έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει ότι ο Σταθάκης θα κινηθεί στη γραμμή Σκουρλέτη, προκειμένου να τον δεσμεύσει.

Το ρεπορτάζ πάντως λέει ότι οι δανειστές ζητούν χρονοδιαγράμματα και ονόματα νέων ιδιωτικοποιήσεων επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του 2017 θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να αφορά τους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου –εννοώντας προφανώς το 17% της ΔΕΗ και το 65% της ΔΕΠΑ. Ούτως ή άλλως, δηλαδή, το θέμα ανοίγει και η στάση της κυβέρνησης θα φανεί, μπορεί και σήμερα κατά την πρώτη συνάντηση Σταθάκη – δανειστών. Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν.