Η διαβολοβδομάδα του Παναθηναϊκού άρχισε με το ταξίδι στη Μαδρίτη και τη δύσκολη αποστολή με αντίπαλο τη Ρεάλ (22.00, ΕΡΤ1), συνεχίζεται με επιστροφή στην Αθήνα για το ελληνικό clasico την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώνεται με ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Αρη.

Τρία ματς και δύο ταξίδια για τους Πράσινους σε επτά ημέρες, στις οποίες θα μετρήσουν δυνάμεις και θα προσδιορίσουν τις προσδοκίες τους για τη φετινή σεζόν. Ο 26ος αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ (15-11 για τους Ισπανούς το ρεκόρ) έχει μια επιπλέον ιδιαιτερότητα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και τούτη βρίσκεται στο γεγονός ότι ακολουθεί το σούπερ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πάντοτε η κόντρα μεταξύ των δύο Αιωνίων επηρεάζει τις ομάδες πριν και μετά τη συνάντησή τους. Οι παίκτες του Πασκουάλ πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους το επικείμενο ντέρμπι και να συγκεντρωθούν στη Ρεάλ, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί.

«Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα. Μια εξαιρετική ομάδα που μπορεί να παίξει καλά σε όλες τις καταστάσεις. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό γιατί είναι σύνολο που τρέχει καλά στον αιφνιδιασμό ειδικά ύστερα από λάθη. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ καθώς έχουν παίκτες με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην άμυνα και στην επίθεση καθώς πρέπει να σκοράρουμε για να νικήσουμε» τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ για τον αποψινό αγώνα.