Στην πιο κομβική εβδομάδα της χρονιάς μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα, το πρόγραμμα φέρνει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με τις αναμνήσεις του.

Πριν από το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο στο ΟΑΚΑ, υποδέχεται απόψε (20.00 -Novasports 2) την Μπαρτσελόνα του προπονητή που τον οδήγησε στην επική back to back κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στους ισπανούς δημοσιογράφους, είπε ότι: «Δεν παίζω εγώ με τον Ολυμπιακό, απλά είναι λογικό να υπάρχουν όμορφες αναμνήσεις», ενώ λίγο αργότερα στο ΣΕΦ ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν ξέχασε τον κόουτς που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του: «Αυτά που πρόσφερε ο κόουτς Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό δεν τα αμφισβητεί κανείς. Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας και η συνολική προσφορά του είναι πολύ σημαντική και ελπίζω ο κόσμος να την αναγνωρίζει, όπως κάνουμε και εμείς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζει και είναι σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, συνεχίζοντας να πετυχαίνει πράγματα στη ζωή του» τόνισε ο νεαρός φόργουορντ.

Η διοίκηση της ομάδας, που έχει δείξει πως και ξέρει και τιμά κομμάτια της ιστορίας του συλλόγου, έχει βάλει ήδη στο κάδρο τον προπονητή και πρόκειται να τιμήσει τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα.

Ο ομόλογος και διάδοχός του στον Ολυμπιακό Γιάννης Σφαιρόπουλος από την πλευρά του περιμένει την ομάδα του να βγάλει αντίδραση μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στην Ευρώπη, θεωρεί λήξαν το συμβάν με τον Γκριν (έχει επανέλθει από τη Δευτέρα στην ομάδα), ενώ για μια ακόμα φορά στήριξε τον Πάτρικ Γιανγκ δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος. Οσο για το αποψινό ντέρμπι: «Πρέπει πάση θυσία να χαλάσουμε τον ρυθμό του αντιπάλου μας, να μπορέσουμε να τρέξουμε και σαφώς να περιορίσουμε τον Ράις» τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού, που είδε χθες στις αρχές της προπόνησης μόνο 2-3 Ελληνες.

Οι Αμερικανοί (και ο Καναδός) την πάτησαν από την επίσκεψη του πλανητάρχη και η προπόνηση ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση. Η αποστολή της Μπαρτσελόνα πέτυχε τον Μπαράκ Ομπάμα στον δρόμο προς το ξενοδοχείο της(!) και πέρασε τη δική της οδύσσεια.

Φυσικά το τηλεοπτικό ραντεβού (για τις ανάγκες της Ευρωλίγκας) Σπανούλη και Περπέρογλου ματαιώθηκε λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιου.