Νέος κύκλος ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό της Αθήνας ξεκινά την Παρασκευή, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Ωστόσο, τα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού θα αρχίσουν από αύριο Πέμπτη, λόγω των εκδηλώσεων του εορτασμού της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου. Με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και των επιβατών τους, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) αποφάσισε να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές στα δρομολόγια και τις αφετηρίες των γραμμών των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ, όπως και σε δρομολόγια του τραμ. Οι αλλαγές θα γίνουν κυρίως στις γραμμές που διέρχονται από οδούς που βρίσκονται περιμετρικά του Πολυτεχνείου, καθώς και από το κέντρο της Αθήνας.

Θα εφαρμόζονται δε σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ προβλέπεται να διαρκέσουν έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα ξεκινήσουν μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων (καθημερινές στάσεις εργασίας), αντιδρώντας στην προωθούμενη από το υπουργείο Μεταφορών ένταξή τους στην «ομπρέλα» του ΟΑΣΑ, μαζί με τους εργαζόμενους των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ – αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ).

Μάλιστα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), όπως ήδη έχουν αποφασιστεί από τα Σωματεία τους, προβλέπεται να διαρκέσουν έως τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου!

Συγκεκριμένα, το χρονολόγιο της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, θα έχει ως εξής:

– Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10:00 σε μετρό και τραμ και από τις 12:00 έως τις 16:00 σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

– Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

– Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σε μετρό και τραμ.

– Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σε μετρό και τραμ.

– Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στάση εργασίας από τις 21:00 έως την λήξη της βραδινής βάρδιας στον ηλεκτρικό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

– Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως 10:00 π.μ. σε μετρό και τραμ.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο θα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (από τις 21.00 έως λήξη βραδινής βάρδιας), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10.00), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (από τις 12.00 έως τις 16.00) και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (από τις 21.00 έως λήξη της βραδινής βάρδιας).