Τα όσα (θλιβερά) συνέβησαν κατά το πρόσφατο ματς της εθνικής ομάδας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η ένταση στις εξέδρες, τα φασιστικά πανό και η όλη κατάσταση φουσκώνουν ένα κύμα που θέλει να παρασύρει την άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης από το Νέο Φάληρο και να την εγκαταστήσει σε άλλη έδρα. Κάπως έτσι, η ΕΠΣ Ηρακλείου τοποθετήθηκε και δήλωσε με ανακοίνωσή της έτοιμη να φιλοξενήσει την Εθνική στο Παγκρήτιο, Στάδιο που παρέχει κάθε είδους ασφάλεια και άνεση. Η πρόσκληση έγινε προς την ΕΠΟ και μένει να ξεκαθαριστεί πώς θα αντιδράσει η Ομοσπονδία.
Ωστόσο, όλο αυτό το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό κι ας φαίνεται τέτοιο. Η Εθνική αγωνίστηκε επί σειρά ετών στο Ολυμπιακό Στάδιο, έφυγε ωστόσο από το Μαρούσι, κυρίως γιατί οι ποδοσφαιριστές έκριναν το ΟΑΚΑ πως ως γήπεδο ποδοσφαίρου είναι «κρύο» και δύσκολα αποτελεί έδρα. Στο παρελθόν αγωνίστηκε τόσο στο Γεντί Κουλέ όσο και στη Λεωφόρο –αλίμονο όμως αν στις μέρες μας αυτά τα γήπεδα αποτελούν μέρος μιας λύσης. Και το Παγκρήτιο; Μιλάμε για στάδιο, κομψό μεν αλλά Στάδιο, άρα με εξέδρες μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Τα μόνα σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ελλάδα είναι το Γεώργιος Καραϊσκάκης και αυτό της Λάρισας. Σε ματς μείζονος σημασίας επιλέγονται έδρες σε μεγάλες πόλεις που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε όσα ζητούν FΙFΑ και UΕFΑ. Στο κάτω κάτω, ας ρωτηθούν οι παίκτες που χαρακτηρίζουν με θετικά σχόλια το φαληρικό γήπεδο και μετά να γίνει οποιαδήποτε άλλη κουβέντα. Αφήστε που ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι φασιστικά στοιχεία δεν θα παρεισφρήσουν οπουδήποτε.

Ραντεβού

Για την Παρασκευή πάει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους διεθνείς του 2004. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι φορτωμένο αυτά τα 24ωρα και το τέλος της εβδομάδας μοιάζει ως καλή ευκαιρία για συζήτηση αθλητικού περιεχομένου. Το ενδιαφέρον, εδώ, εστιάζεται στο πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες. Θα πουν το Ναι; Ή θα αποφύγουν την κουβέντα, με το πρόσχημα ότι θέλουν να ετοιμαστούν και να καταθέσουν εμπεριστατωμένες απόψεις για θέματα που τους απασχολούν και τη βελτίωση του ποδοσφαίρου;

Βοσνία

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ήταν η ανακοίνωσή της. Παραδέχεται ότι δεν ήταν φιλοξενία αυτό που έζησαν τα μέλη της την προηγούμενη Κυριακή και στον αντίποδα εύχεται «να είμαστε καλοί οικοδεσπότες και να υποδεχθούμε την Ελλάδα σαν έναν καλό αντίπαλο και φίλο». Είναι ξεκάθαρο πως η φωτιά σιγοκαίει.

Βρέθηκε;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, εντοπίστηκε ο κάτοχος του πανό για τη Σρεμπρένιτσα που υψώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο ματς Ελλάδας – Βοσνίας. Ταυτοποιήθηκε. Ολα, αν όντως συμβαίνει αυτό, πιθανόν να πάρουν τον δρόμο τους και να του απαγορευθεί η είσοδος. Με την ευκαιρία, κάτι ακόμη: εντοπίστηκε ή όχι ο οπαδός που έριξε τη φωτοβολίδα στην Τούμπα στο πρόσφατο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ; Είναι όντως ανήλικος όπως λέγεται;