Θα είναι το πιο hot όνομα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Τα ισπανικά ΜΜΕ ήδη έχουν αρχίσει να ασχολούνται μαζί του, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φελίπε Κουτίνιο, ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ, κλέβει την παράσταση με τις εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας, στην οποία είναι πλέον βασικό στέλεχος. Στο πρόσφατο ματς με την Αργεντινή αποθεώθηκε με την καταπληκτική ενέργεια με την οποία άνοιξε το σκορ, στο επιβλητικό 3-0 για την προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Στην Πρέμιερ Λιγκ είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της εξαιρετικής φετινής πορείας της Λίβερπουλ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας ύστερα από ένδεκα παιχνίδια. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και να πασάρει στους συμπαίκτες του (από πέντε γκολ και ασίστ).

Η καταλανική «Σπορτ» ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι η φιλία του με τον Νεϊμάρ μπορεί να τον φέρει στο Καμπ Νου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μπαρτσελόνα είχε ενδιαφερθεί και παλαιότερα για την απόκτησή του, αλλά η Λίβερπουλ είχε δώσει αρνητική απάντηση.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και όσα είπε ο Τσάβι γι’ αυτόν: «Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να βελτιώσουν την Μπαρτσελόνα και ο Κουτίνιο είναι ένας από αυτούς. Είναι πολύ καλός τεχνικά και θα ταίριαζε στη φιλοσοφία της ομάδας».

Ανάλογο λέγεται πως είναι και το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ είναι έτοιμος να βάλει και πάλι βαθιά το χέρια την τσέπη.

Αντίθετα, τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Λίβερπουλ όχι μόνο δεν έχει σκοπό να τον παραχωρήσει, αλλά σύντομα να υπογράψει μαζί του νέο συμβόλαιο έως το 2022. Αλλωστε, μόλις πριν από ενάμιση χρόνο ο 24χρονος Βραζιλιάνος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το 2020.

Ο Φελίπε Κουτίνιο γεννήθηκε στο Ρίο ντε Ζανέιρο και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Βάσκο ντα Γκάμα.

Σε ηλικία 16 χρόνων τον εντόπισε η Ιντερ και για να τον φέρει στο Μιλάνο, πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ. Εμεινε έναν χρόνο δανεικός στη Βάσκο ντα Γκάμα, ενώ παραχωρήθηκε για άλλον ένα χρόνο στην Εσπανιόλ. «Ο Φελίπε έχει κάτι… μαγικό στο πόδι του» είχε πει ο τότε προπονητής της ισπανικής ομάδας (τώρα στην Τότεναμ) Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Η πρώτη φορά μακριά από το σπίτι ήταν δύσκολη, άλλωστε ήταν 17 χρονών, και στο Μιλάνο ήταν τόσο οι γονείς του όσο και η σύντροφός του Αϊνε. Τη χρονιά που μετακόμισε στη Βαρκελώνη (2012) οι γονείς του επέστρεψαν στο Ρίο, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έγινε ο γάμος με την Αϊνε.

Η Λίβερπουλ τον έφερε στο Ανφιλντ τον Ιανουάριο του 2013, πληρώνοντας στην Ιντερ 10 εκατ. ευρώ. Ο Κουτίνιο ήταν 21 χρονών, ακόμα και ο Πελέ είχε πει πως «έχει λαμπρό μέλλον» και η Λίβερπουλ επένδυσε σε αυτόν και δικαιώθηκε. Με προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει αναδειχτεί σε ηγέτη της ομάδας και φυσικά έχει γίνει μεταγραφικός στόχος των μεγάλων ισπανικών ομάδων.