Μια άκρως ενδιαφέρουσα άποψη για το μέλλον του ποδοσφαίρου εξέφρασε ο προπονητή της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ κατά τη διάρκεια «ανάκρισης» στην οποία τον υπέβαλαν τρεις πρώην παίκτες του στους Κανονιέρηδες, οι Σολ Κάμπελ, Γουίλιαμ Γκαλάς και Ιαν Ράιτ.

Ερωτηθείς τι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο από τα χρόνια που οι τρεις ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστούσαν στα αγγλικά γήπεδα, ο Αλσατός είπε: «Η προετοιμασία είναι πιο περίπλοκη. Εχεις τη δίαιτα, το βίντεο, την προετοιμασία στο γυμναστήριο. Οταν ήρθα στην ομάδα, είχαμε δύο ή τρία μέλη στο προπονητικό σταφ. Τώρα έχουμε είκοσι. Πρέπει να διευθύνεις μια ομάδα μέσα στην ομάδα. Δέχεσαι καταιγισμό πληροφοριών και πρέπει να εμπιστεύεσαι το μάτι σου».

Οταν ο Σολ Κάμπελ τον ρώτησε αν εμπιστεύεται το μάτι του, ο Βενγκέρ έκανε μια πρόβλεψη για το μέλλον: «Πιθανόν σε είκοσι χρόνια αυτός που θα παίρνει τις αποφάσεις σε μια ποδοσφαιρική ομάδα θα είναι ένας υπολογιστής. Θα είναι αυτός που θα λέει στον προπονητή ποιους παίκτες να επιλέξει, με τις καλύτερες αιματολογικές εξετάσεις, τους καλύτερους συνδυασμούς για την ομάδα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι απόψεις του Βενγκέρ για το ποδόσφαιρο μέσα στον χρόνο.

Αφού ομολόγησε πως ποτέ δεν περίμενε ότι θα παραμείνει για μια εικοσαετία στον πάγκο της Αρσεναλ, στη συνέχεια υπογράμμισε πως το άθλημα είναι έτσι δομημένο ώστε δεν σου επιτρέπει ποτέ να κοιτάς πίσω: «Σκέφτεσαι συνεχώς το επόμενο παιχνίδι και μετά το επόμενο και το επόμενο. Στο ποδόσφαιρο πρέπει συνεχώς να κινείσαι μπροστά χωρίς να ανατρέχεις σε αυτά που έχεις κατακτήσει. Το μεγάλο πλεονέκτημα στη δουλειά μας είναι πως κοιτάς πάντα στο μέλλον και ποτέ στο παρελθόν».