Αναταραχή έχει προκαλέσει στο Δημοκρατικό Κόμμα η αναπάντεχη ήττα στις προεδρικές εκλογές. Εκτός από την εσωτερική φαγωμάρα, πέφτουν νέες ιδέες στο τραπέζι για πρόσωπα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον Λευκό Οίκο σε τέσσερα χρόνια.

Τα ονόματα του ηθοποιού Τομ Χανκς και της παρουσιάστριας Οπρα Γουίνφρι περιλαμβάνονται στους πιθανούς Δημοκρατικούς υποψηφίους. Στελέχη των Δημοκρατικών υπενθυμίζουν ότι οι Ρεπουμπλικανοί στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει «αγαπημένους ηθοποιούς» όπως ο Ρόναλντ Ρίγκαν και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Μάλιστα μια ομιλία του Τομ Χανκς στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη φαίνεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, να αποδεικνύει όχι μόνο τις ηγετικές του ικανότητες αλλά, ίσως, και τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Η ομιλία έγινε κατά τη διάρκεια βράβευσής του για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο και σε αυτήν ο δημοφιλής ηθοποιός όχι μόνο έκανε επανειλημμένες αναφορές στο Σύνταγμα αλλά και, όπως έχει κάνει αρκετές φορές και ο Μπαράκ Ομπάμα, τραγούδησε. Ο Χανκς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν μεταξύ εκείνων που επέκριναν δημόσια τον Ντόναλντ Τραμπ με κάθε ευκαιρία.

Το βράδυ της Τρίτης, κατά τη βράβευσή του, προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους για την προεδρία Τραμπ λέγοντας στο κοινό ότι η Αμερική έχει επιβιώσει από χειρότερες καταστάσεις από τις σημερινές. Σε ένα μήνυμα ελπίδας, ανέφερε πιο δύσκολες στιγμές στην αμερικανική Ιστορία και διατράνωσε την πεποίθησή του ότι οι πολίτες θα αντέξουν αυτή τη θυελλώδη περίοδο όπως και τις παλαιότερες. «Στη διάρκεια της ζωής μου οι δρόμοι μας βρίσκονταν στο χάος, οι γενιές μας αντιμάχονταν η μία την άλλη και σε κάθε οικογενειακό τραπέζι κοντεύαμε να πιαστούμε στα χέρια» είπε.

Στην ομιλία του που είχε έντονο πολιτικό ύφος, ο βραβευμένος με δύο Οσκαρ ηθοποιός τόνισε: «Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου κοιτούσαμε τους ηγέτες μας και αναρωτιόμασταν τι διάολο σκέφτονται. Υπήρχαν στιγμές, με τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς και τους γερουσιαστές και τους κυβερνήτες, κατά τις οποίες σκεφτόμασταν: Μας λένε ψέματα ή πραγματικά πιστεύουν αυτά που λένε;». Κατόπιν θυμήθηκε καλές στιγμές στην Ιστορία της χώρας όπως και ένα τραγουδάκι που γράφτηκε για να μπορούν να απομνημονεύουν οι μαθητές το βασικό εδάφιο του Συντάγματος. Αρχισε μάλιστα να το τραγουδάει.

Ο 60χρονος πρωταγωνιστής ταινιών όπως οι «Φιλαδέλφεια», «Ναυαγός» και «Φόρεστ Γκαμπ» κατέληξε με την αισιόδοξη πρόβλεψη: «Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ως Αμερικανοί και θα την αλλάξουμε, θα διαμορφώσουμε το μέλλον σε κάτι όμορφο». Καθώς πληθαίνουν οι φωνές μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα που θα ήθελαν έναν υποψήφιο σαν κι αυτόν και καθώς το όνομά του αναφέρεται όλο και πιο συχνά σε σχέση με πιθανή διεκδίκηση του Λευκού Οίκου, ο Χανκς ρωτήθηκε από το περιοδικό «Vulture» αν έχει αποφασίσει να κατεβεί στην πολιτική. Εκείνος απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. Απλώς παρατήρησε ότι μια ομιλία δεν μπορεί να αποτελεί ασφαλή ένδειξη για το αν κάποιος μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα. «Απλώς και μόνο επειδή είμαι ηθοποιός, μπορώ να κάνω μια καλή ομιλία. Αρκεί όμως να ψηφίσεις κάποιον επειδή μιλάει καλά;». Αρνήθηκε ωστόσο κατηγορηματικά να αποκλείσει την πιθανότητα υποψηφιότητάς του.