Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ κατάθεσε χθες ο υπεύθυνος για τα Οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δαρειώτης. Οπως υποστήριξε, το δάνειο του κόμματος αποπληρώνεται κανονικά και από τα 27 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο οφειλής έχει πέσει στα 7,9 ευρώ.

Ερωτηθείς από τους βουλευτές της ΝΔ Νότη Μηταράκη και Κώστα Τζαβάρα για το κτίριο στην Κουμουνδούρου –συγκεκριμένα για την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τη διοίκηση της τράπεζας για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου κατά μία δεκαετία με αίτημα για επιπλέον δανειοδότηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και παράλληλη παράκληση το αίτημα να ελεγχθεί όχι αποκλειστικά με χρηματοοικονομικά κριτήρια αλλά με ευρύτερη θεώρηση –ο Δαρειώτης ισχυρίστηκε ότι με την επιστολή ζητούνταν να ορισθούν σταθεροί κανόνες για να υπάρχει προγραμματισμός εξόφλησης του δανείου.

Ο Δαρειώτης από την άλλη μίλησε και για την ιστορία των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε δηλαδή ότι το κτίριο προήλθε από την ΕΑΡ, πέρασε στον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρξει αλλαγή στον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του.