Ο Παναθηναϊκός με εκπληκτικές επιδόσεις από τα 6,75 μ. (12/20 τρ.), τον Φελντίν σεληνιασμένο (6/7 τρ.) έχασε χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει από τη Μαδρίτη με τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Εχασε όμως και κάτι άλλο που μπορεί να τον πληγώσει πολύ περισσότερο. Ο Τζέιμς Γκιστ τραυματίστηκε στον προσαγωγό και υπάρχουν σοβαροί φόβοι ότι η ζημιά θα είναι μεγάλη.

Σίγουρα ο Αμερικανός θα απουσιάσει από τον αυριανό σούπερ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και όλοι στον Παναθηναϊκό περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την εκτίμηση των γιατρών για το διάστημα της απουσίας του.

ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΥΛ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ελέγχοντας τα ριμπάουντ, τον ρυθμό και χάρη στην ευστοχία της, είχε στα χέρια της το ροζ φύλλο αγώνα. Ομως εκτός του ασύλληπτου παιχνιδιού που έκανε ο Σέρχιο Γιουλ (ρεκόρ καριέρας με τους 30 π. που σημείωσε), ο καλύτερος παίκτης των Πράσινων Τζέιμς Φελντίν είχε λάθος αποφάσεις στα κρίσιμα τελευταία 30 δευτερόλεπτα.

Ο Δομινικανός δεν πέρασε την πάσα στο pick’n’roll που έστησε με τον Σίγκλετον ( στα 34”) όταν το σκορ ήταν 86-84 και μετά την (άστοχη) επίθεση της Ρεάλ, επέλεξε να αφήσει την μπάλα να βγει άουτ και ο Κάρολ με έξυπνο τρόπο (στα 7”) την πέταξε στο σώμα του και οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή.

«Ηταν ένα σκληρό παιχνίδι. Δύο δικά μου λάθη μάς κόστισαν το παιχνίδι. Αυτή η ήττα είναι δική μου ευθύνη. Επρεπε να είμαι καλύτερος» δήλωσε ο Φελντίν που από ήρωας έγινε μοιραίος.

Στα θετικά των Πρασίνων η απόδοση του Νίκου Παππά, ο οποίος έδειξε να αντιλαμβάνεται τον ρόλο που πρέπει να έχει, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, είχε θέληση να παλέψει και γενικώς ήταν ώριμος στο παιχνίδι του.

Στα άλλα ματς της ημέρας η Νταρουσαφάκα έβαλε τέλος στο αήττητο της ΤΣΣΚΑ νικώντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 91-83, ενώ η Ζαλγκίρις Κάουνας νίκησε με 87-75 τη Γαλατάσαραϊ.

Η βαθμολογία (7 αγώνες): ΤΣΣΚΑ 13 β., Ρεάλ και Νταρουσαφάκα από 12 β., Μπασκόνια, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε από 11 β., Μακάμπι, Ερυθρός Αστέρας, Εφες από 10 β., Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις, Ούνιξ από 9 β., Γαλατάσαράι 8 β..

Οι σημερινοί αγώνες της 8ης αγωνιστικής: Ούνιξ – Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε – Εφες, Ερυθρός Αστέρας – Αρμάνι Μιλάνο και Μπασκόνια – Μπάμπεργκ.

n Για το Basketball Champions League η ΑΕΚ γνώρισε τη δεύτερη ήττα της. Ηττήθηκε στη Γερμανία με 72-67 από τη Λούντβιγκσμπουργκ. Ηττα και για τον ΠΑΟΚ στη Λιθουανία, με 68-63 από τη Νεπτούνας.