Η σκηνή χθες το μεσημέρι σε γραφεία ΠΑΕ της Λίγκας: στο τραπέζι (στρογγυλό ή όχι, μικρή η σημασία) όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ενα το κύριο ερώτημα: «Θα διεξαχθεί η αγωνιστική»; Ουδείς μπορούσε να απαντήσει με βεβαιότητα. Αμέσως μετά η συνέχεια. «Τώρα τι κάνουμε;» Οπως έγινε αντιληπτό, το παιχνίδι με τις ερωτήσεις-απαντήσεις που έπεφταν στο κενό διήρκεσε αρκετά. Αργά το μεσημέρι αρμοδίως υπήρξε η ενημέρωση πως «δεν προλαβαίνουμε». Σωστά, αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα και τα έχουμε δει όλα, ας είμαστε επιφυλακτικοί. Το ζητούμενο είναι ότι κάθε τρεις και λίγο παίκτες και ομάδες ενημερώνονταν για κάτι διαφορετικό και αυτό μόνο σωστός προγραμματισμός δεν ονομάζεται.

Φυσικά, πρέπει να δούμε το γιατί το περιστέρι με την είδηση έφτασε πρώτα στα ενδότερα των δυνατών ομάδων. Πιθανότατα επειδή αυτές έχουν να δώσουν ευρωπαϊκούς αγώνες την επόμενη εβδομάδα και άρα καίγονταν να μάθουν τα καθέκαστα. Λάθος αντιμετώπιση για τους λεγόμενους «μικρούς», γιατί και αυτοί έχουν (αγωνιστική) ψυχή και ποδοσφαιριστές που ψάχνονται, ρωτούν, εκπλήσσονται με την ανοργανωσιά. Πάντως, το πώς θα εμφανιστούν ομάδες στα ευρωπαϊκά τους ραντεβού παραμένει ένα μυστήριο. Γιατί δεν λέει να δώσουν ματς ύστερα από περίπου τρεις εβδομάδες και παράλληλα να έχουμε απαιτήσεις για θέαμα, καλά αποτελέσματα και βοήθεια στον τομέα της βαθμολογικής συγκομιδής.

Ποιοι ήθελαν;

Αν αναζητήσουμε ΠΑΕ που θα ήθελε να παίξει αυτή την Κυριακή, ασφαλώς και πρέπει να συμπεριλάβουμε στη λίστα τον Ολυμπιακό. Εχει ενώπιόν του αγώνα στην Ευρώπη με τη Γιουνγκ Μπόις, οι παίκτες του πρέπει να ξεσκουριάσουν, αδύνατο να μείνουν κι άλλο εκτός μάχης. Η ΑΕΚ δεν το λέει, αλλά με τόσους τραυματίες δεν θα τα βάψει και μαύρα αν παίξει αργότερα. Αφήστε που, κατά πάγια τακτική της Λίγκας, ολότελα λανθασμένη κατ’ εμάς, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα πάει για αργότερα, συνεπώς μπορεί οι λαβωμένοι να έχουν επανέλθει. Αν και έτσι, αλλοιώνονται τα δεδομένα ενός αγώνα –ή μήπως δεν συμβαίνει αυτό; Οσο για τον Παναθηναϊκό, ούτε κρύο ούτε ζέστη, όπως αφήνουν να εννοηθεί. Βλέπετε, στο Τριφύλλι προτιμούν την επικοινωνία σε σχέση με την ουσία. Και βέβαια, όταν όλα πάρουν τον δρόμο τους, μένει να φανεί αν η συνδρομητική αποφασίσει να ενεργοποιήσει ρήτρες για μη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος.

Διαιτησία

Εντός της ημέρας αναμένεται να μάθουμε τον νέο αρχιδιαιτητή. Ψυχομάνης με το σκριν του Γκαγκάτση ή μήπως Τριτσώνης; Κανείς δεν ενθουσιάζει για να είμαστε ακριβείς, αλλά εδώ που φτάσαμε οι ΠΑΕ δεν περιμένουν την καλύτερη λύση. Την οποιαδήποτε λύση θέλουν για να βρεθούν στη σέντρα.

Νέοι

Να μια γενιά ποδοσφαιριστών που αξίζει να την προσέξουμε. Σιαμπάνης, Λάμπρου, Λημνιός, Ρέτσος, Μίγγος, Νικολάου, Βρουσάι είναι ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, αρκεί τα παιδιά αυτά να έχουν την ψυχραιμία και να μην ενδώσουν νωρίτερα απ’ ό,τι πρέπει σε σειρήνες του εξωτερικού που υπόσχονται εύκολο κέρδος. Ηδη η πρόκριση της Εθνικής στην elite round της Ευρώπης συνιστά επιτυχία.