Απαλλακτική πρόταση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ διατύπωσε ο εισαγγελέαςεφετών Ιωάννης Κούτρας στον οποίο είχε χρεωθεί η δικογραφία μετά τηναναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος ο φάκελοςεπέστρεψε ,όπως απαιτεί ο νόμος, για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετώνγια το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδηπαραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η ψευδής βεβαίωση, κατά την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγωτης διόγκωσης του ελλείμματος. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία τουφακέλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται ποινικέςευθύνες και ως εκ τούτου εισηγείται να μην γίνει κατηγορία για τηνυπόθεση.

Αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο εφετών Αθηνών ταμέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη του κ. Γεωργίουστο εδώλιο και για το σκέλος του κακουργήματος που παραμένει ανοιχτόμετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.