Τις μέρες που η υφήλιος μετρούσε αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ, το ελληνικό τηλεοπτικό «χωριό» συνταράχθηκε από το διαζύγιο της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα. Βέβαια, αν θέλουμε να αποδώσουμε κάτι το μοιραίο σε αυτήν τη σύμπτωση, η τηλεπαρουσιάστρια και ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχουν ένα κοινό στοιχείο. Και οι δύο αλλάζουν το χρώμα του μαλλιών τους παράλληλα με την εξέλιξή τους. Ο Τραμπ, ως επιχειρηματίας, είχε ένα αδιάφορο αμερικανικό κομοδινί που, όταν μπήκε στην πολιτική, φούντωσε σε φλογάτο πορτοκαλί, όσο όμως τα ποσοστά του ανέβαιναν ξεθύμαινε, για να φτάσει στο προεδρικό γκριζόξανθο. Αντίστοιχα, η Φαίη Σκορδά στο Μακεδονία TV, απ’ όπου ξεκίνησε την τηλεοπτική καριέρα της, είχε χρυσαφί μαλλιά και χτένισμα μαρκησίας. Στο Αlter οι μπούκλες και το χρυσαφί γλύκαναν, εισέβαλε στην πρωινή ζώνη του Mega με ένα μουτρωμένο, ολόισιο μελί και μετακόμισε στον Ant1 με το προσεγμένο ξανθό της γραμματέως σε πολυεθνική. Εξ αντανακλάσεως βέβαια, έχει σχέση και με την πολιτική, αφού το θέμα του μεταπτυχιακού της ήταν η Μελίνα Μερκούρη.

Γιατί η Φαίη, που το βαφτιστικό της είναι Σοφία, εκτός από εντυπωσιακά καλλίγραμμα πόδια έχει και μεταπτυχιακό. Και μάλιστα από τη σχολή για σπουδές θεάτρου και τεχνών που ίδρυσε ο Ουμπέρτο Εκο στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θρυλείται δε ότι έχει παρακολουθήσει μαθήματα του διάσημου στοχαστή. Αλλωστε, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού η κόρη του ακτινολόγου Δημήτρη Σκορδά και της πτυχιούχου της Φαρμακευτικής Εύας Αλεξανδρίδη και ανιψιά του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη ήταν ιδιαιτέρως επιμελής μαθήτρια, με παράλληλη έμφαση στον χορό. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1980 στο Κιλκίς και μέχρι που τελείωσε το λυκείο η μεγαλύτερη ανατροπή που έκανε ήταν να απέχει από την πενταήμερη, αφού δεν ένιωθε την ανάγκη να εκτονωθεί. Ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας (οι γονείς της γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Πάρμας), πήγε για σπουδές στην Ιταλία και έκανε πρώτη εμφάνιση στο μάθημα της Σημειολογίας με μίνι εφαρμοστό άνιμαλ πριντ φόρεμα, προκαλώντας πανικό στο αμφιθέατρο. Παρ’ όλα αυτά, ξεπέρασε τις προκαταλήψεις (που η εμφάνισή της προκαλούσε) και τελείωσε τις σπουδές της.

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 2004 και ως γνήσιο ομορφοκόριτσο της γενιάς της ονειρευόταν το μέλλον της στην τηλεόραση. Την εποχή εκείνη, όμως, όλη η Ελλάδα έβριθε εκρηκτικών ξανθιών κοριτσιών που ήθελαν να μοιάσουν στην Πάμελα Αντερσον και να γίνουν Μενεγάκη στη θέση της Μενεγάκη. Ετσι η Φαίη έγινε το «κορίτσι για τα θελήματα» σε μια εκπομπή του ΤV100, του δημοτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Σιγά σιγά άρχισε να κάνει ρεπορτάζ, μέχρι που έφτασε και στην πρώτη της συνέντευξη. Με τον Παντελή Βούλγαρη, μάλιστα, λόγω του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που γινόταν εκείνες τις ημέρες. Μετά τις εμφανίσεις της on camera ήταν θέμα χρόνου να την ανακαλύψει το Μακεδονία TV και να της αναθέσει την καθημερινή πρωινή εκπομπή «Καλημέρα». Στη συνέχεια ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης που ανακάλυψε τις ατάκες τής εντυπωσιακής, αφελούς και καλόκαρδης παρουσιάστριας και τις έκανε χιτ μέσα από τα βιντεάκια της εκπομπής του. Ε, η κάθοδος προς την Αθήνα ήταν μονόδρομος.

Η συνεργασία της με το Alter ξεκίνησε το 2006, στο απόγειο του τηλεοπτικού και ευδαιμονικού πάρτι, τότε που δεν υπήρχαν ενοχές, ούτε προφάσεις και μια καθημερινή εκπομπή μπορούσε να βγει στον αέρα με τον τίτλο «Πολύ μπλα μπλα». Η Φαίη, στολισμένη πρωινιάτικα σαν κουμπάρα σε γάμο, εξέπεμψε από την αρχή έναν απαστράπτοντα –και κατά μια έννοια έντιμο –επαρχιωτισμό που την έκανε αμέσως συμπαθή στο γυναικείο κοινό, με το οποίο ανέπτυξε ένα είδος συνωμοτικότητας. Ξεκινώντας ως το πρόσωπο που οι εστέτ τηλεοπτικοί παράγοντες αγαπούσαν να μισούν, έγινε με τον χρόνο μια καθημερινή συνήθεια που ήθελε ένα τσακ για να αναβαθμιστεί.

Το τσακ λεγόταν Γιώργος Λιάγκας. Γνωρίστηκαν με αφορμή μια επικείμενη τηλεοπτική συνέντευξη (που τελικά δεν δόθηκε ποτέ από τον Γιώργο στη Φαίη), ενώ το γλυκό έδεσε στον τηλεοπτικό αέρα κάποιας εκπομπής όπου οι θεατές παρακολούθησαν φλερτ σε ζωντανή μετάδοση. Σε ζωντανή μετάδοση έγινε και ο γάμος τους τον Ιούνιο του 2010. Με πολλούς φωτογράφους, πολλές ξανθές μπούκλες και ένα νυφικό μπρος μίνι και πίσω μάξι. Λίγες εβδομάδες μετά, το Μega ανακοίνωνε ότι το νέο, στη ζωή, ζευγάρι θα ζευγάρωνε και στο πλατό, αφού θα παρουσίαζε το «Πρωινό MOU». Η επιλογή, αν και κρίθηκε ριψοκίνδυνη λόγω κυρίως του τηλεοπτικού παρελθόντος της Σκορδά, πέτυχε πανηγυρικά και καθιέρωσε την κρεβατομουρμούρα on air, αφού ήταν οι πρώτοι σύζυγοι που έκαναν από κοινού εκπομπή. Δύο χρόνια μετά μετακόμισαν στον Αnt1.

Η συνταγή είχε επιτυχία γιατί οι δυο τους αποτέλεσαν την πιο ιλουστρασιόν εκδοχή του μέσου ελληνικού ζευγαριού. Εκείνος πιο μπρουτάλ και αυθόρμητος, εκείνη πιο ευγενική και γλυκιά. Εκείνος να προσπαθεί να συμμαζέψει τη λαιμαργία και τα κιλά του, εκείνη να έχει εμφανιστεί στα παπαρατσικά περιοδικά, από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα, μπορεί και με περισσότερα από τριακόσια μπικίνι. Τα δύο τους παιδιά, ο Γιάννης και ο Δημήτρης, συμπλήρωσαν την εικόνα της ευτυχίας, που έκανε πιο φιλική στο κοινό η αποφυγή εξάρσεων πολυτέλειας στην ιδιωτική τους ζωή, καθώς και η αποκάλυψη της οικονομικής καταστροφής του Γιώργου όταν έπεσε θύμα χρηματιστηριακής απάτης. Live φλερτ, live γάμος, live εγκυμοσύνες και ένα live διαζύγιο που μοιάζει περισσότερο σαν χωρισμός της ρεαλιστικής από την εικονική πραγματικότητα.