Και Τριτσώνης και Κουκουλάκης στην ΚΕΔ που «χτίζει» ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ευελπιστεί να βελτιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι συνάγεται, ωστόσο, από τις εξελίξεις στον πολύπαθο χώρο της διαιτησίας; Στελέχη ικανά, με φρέσκα μυαλά, δεν υπάρχουν. Ολοι ανακυκλώνονται. Ο Μπίκας είχε ξαναπεράσει από τη θέση. Το ίδιο και ο Ψυχομάνης που ήλπιζε να πάρει το χρίσμα. Αλήθεια, μπορούν αμφότεροι να θεωρηθούν επιτυχημένοι; Ο δε Τριτσώνης, τα είπαμε, σε ορισμένες αποφάσεις του προκάλεσε τουλάχιστον θυμηδία. Οσο για τον Κουκουλάκη, τα αρνητικά σχόλια των ομάδων δεν έλειψαν ποτέ. Τώρα, το πώς οι ισχυροί δέχονται ανθρώπους που ενίοτε κατακεραύνωναν μοιάζει ανεξήγητο. Εκτός αν ορισμένοι συμβιβάστηκαν και έθαψαν τη σημαία της επανάστασης, ελπίζοντας ότι με όσους απέρριπταν θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Θα δείξει.

Αυτό που επί του παρόντος φαίνεται είναι η έλλειψη αληθινού σχεδίου του Κωστάκη Κουτσοκούμνη για ανάκαμψη. Δεν είδαμε κάποια τομή. Δεν κόμισε κάτι ξεχωριστό ο παράγοντας. Περισσότερο διάθεση να συμβιβαστεί δείχνει και όχι να χτυπήσει το χέρι στο μαχαίρι. Εκτός αν φοβάται μήπως κοπεί, οπότε πάμε πάσο.

Για το τέλος, μια ερώτηση: Δεν θα μπορούσαν όλα αυτά να αποφασιστούν την Τετάρτη ή χθες το πρωί, ώστε να οριστεί αγωνιστική την Κυριακή;

Καμπάνα

Θα θυμάστε τα όσα έγιναν ή, καλύτερα, τη λεκτική επίθεση του Σπανού προς τους διαιτητές της αναμέτρησης Ατρομήτου – Ολυμπιακού προ ολίγων εβδομάδων. Χθες, ανακοινώθηκαν οι ποινές και φαντάζουν σκληρές για τον πρόεδρο της ΠΑΕ και όχι για την ομάδα, που τιμωρήθηκε απλά με το να δώσει αγώνα με κλειστές πόρτες. Ο Σπανός τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για έναν χρόνο.

Αποθέωση

Υποστήριξαν πολλοί ότι το χειροκρότημα που γνώρισε ο Μπαρτζώκας στην επιστροφή του στο ΣΕΦ μπορεί να συγκριθεί μόνο με το αντίστοιχο προς τον Ιωαννίδη όταν και του λόγου του γύρισε ως αντίπαλος (κόουτς της ΑΕΚ) στο φαληρικό γήπεδο. Μπορεί. Αλλά σίγουρα η βραδιά δεν ήταν ίδια για τους δύο προπονητές. Γιατί, αν δεν λαθεύει η μνήμη μας, του Ιωαννίδη κάποιος του πήρε τον πίνακα συστημάτων, ας πούμε ένα απρόοπτο συμβάν, ενώ τον Μπαρτζώκα ουδείς τον ενόχλησε.

Γενέθλια

Στην Παλλήνη εδώ και μια 20ετία έχουν ρίξει σπόρους στον στίβο και δρέπουν καρπούς. Μάλιστα, αύριο το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων ζωής του συλλόγου Αμεινίας. Ενδεικτικό της προόδου, το γεγονός ότι το 1997, που άρχισε να «περπατά» η ομάδα αυτή, ήταν στην 295η θέση του ΣΕΓΑΣ και τώρα καμαρώνει από την 3η.

Bόμβα

Ποιος είπε πως οι εκρήξεις είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο; Χθες τα ξημερώματα αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος εξερράγη έξω από τα γραφεία της εταιρείας που έχει στην Κύπρο ο Κωστάκης Κουτροκούμνης. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι δεν μας αφορά. Λογικό. Αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι μιλάμε για τον άνθρωπο που ουσιαστικά διοικεί το εγχώριο ποδόσφαιρο, τον παράγοντα που εποπτεύει την ΕΠΟ και είναι εκπρόσωπος των FIFA – UEFA. Οπως ειπώθηκε, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται καθώς και το περιστατικό.