Το αποτέλεσμα της κάλπης στο δημοψήφισμα για το Brexit είχε αρνητικά αποτελέσματα στα οικονομικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πτώση στην ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του χρέους των Κόκκινων Διαβόλων κατά 18%, στα 395 εκατ. ευρώ, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα χτυπήματα για τη Γιουνάιτεντ ήταν απανωτά, καθώς μείωση παρουσίασαν και τα συνολικά έσοδα κατά 2,8% φτάνοντας τα 140,4 εκατ. ευρώ –λόγω της μη συμμετοχής της στους αγώνες του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόνο από τα έσοδα των αγώνων –εισιτήρια, merchandising –η μείωση ήταν 32,3%, στα 19,6 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακή καθίζηση 34,7% παρουσίασαν και τα λειτουργικά κέρδη –στα 7,23 εκατ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του αγγλικού συλλόγου Εντ Γούντγουορντ επιμένει πάντως πως αυτή τη χρονιά η Γιουνάιτεντ θα παρουσιάσει έσοδα ρεκόρ: «Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά μας αποτελέσματα γι’ αυτό το τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τη μη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, είμαστε ικανοποιημένοι και παραμένουμε σε πορεία για να παρουσιάσουμε έσοδα ρεκόρ την προσεχή χρονιά» υπογράμμισε ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο Ολντ Τράφορντ.

Στη μετά Φέργκιουσον εποχή η Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να βρει μια αγωνιστική ταυτότητα, παρά το γεγονός ότι έχει αποκτήσει παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας καταβάλλοντας πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Η κατάκτηση της πέμπτης θέσης πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να αντικατασταθεί ο Λουίς φαν Γκάαλ από τον Ζοζέ Μουρίνιο, χωρίς ωστόσο να έχει επέλθει κάποια σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα της ομάδας.