Ο Πεπ Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Γιάγια Τουρέ σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ και ο 33χρονος Ιβοριανός σκόραρε δύο φορές δίνοντας στη Μάντσεστερ Σίτι την εκτός έδρας νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας (2-1).Ετσι, η Σίτι «έπιασε» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τη Λίβερπουλ, που παρά τις 14 τελικές έφερε 0-0 στο Σεντ Μέρις με τη Σαουθάμπτον.

Η Τότεναμ πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 3-2 επι της Γουέστ Χαμ κάνοντας επική ανατροπή στα δύο τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα τα «Σφυριά» προηγήθηκαν με τον Αντόνιο στο 29΄ αλλά στο 51΄ο Γουίνκς έφερε τον αγώνα στα ίσια.

Στο 68΄ όμως οι φιλοξενούμενοι πήρεν εκ νέου το προβάδισμα με τέρμα του Λανζίνι. Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Γουέστ Χαμ θα έφευγε με το “διπλό” απο το “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” ο Χάρι Κέιν με 2 προσωπικά τέρματα στο 89΄ και στο 90΄ χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα έχει και πάλι λόγο να γκρινιάζει καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να νικήσει, μολονότι προηγήθηκε, την Αρσεναλ (1-1), στο «Ολντ Τράφορντ», στο ντέρμπι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής στην Premier League.

Ο πορτογάλος τεχνικός ήταν έξαλλος, καθώς η Γιουνάιτεντ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλένσια από τον Μονρεάλ στο 32ο λεπτό. Ο Χουάν Μάτα άνοιξε το σκορ στο 69′ και η Αρσεναλ κατάφερε να «δραπετεύσει» με το βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο γκολ του Ζιρού στο 89′. Καλύτερη η Γιουνάιτεντ, άξιζε τη νίκη, απέναντι σε μία άχρωμη Αρσεναλ η οποία κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη τελική της εντός έστίας!

Αλλα αποτελέσματα στα ματς του Σαββάτου:

Έβερτον-Σουόνσι 1-1

(89′ Κόουλμαν / 41′ πέν. Σίγκουρντσον)

Στόουκ-Μπόρνμουθ 0-1

(26′ Ακέ)

Σάντερλαντ-Χαλ 3-0

(34′ Ντεφόου, 62′ και 84′ Ανιτσέμπε)

Γουότφορντ-Λέστερ 2-1

(1′ Καπού, 12′ Ρομπέρτο Περέιρα / 15′ πέν. Μαχρέζ)