Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που πέτυχε χατ-τρικ, η Ρεάλ πήρε το ντέρμπι της Μαδρίτης με τρόπο εντυπωσιακό, καθώς επικράτησε της Ατλέτικο με 3-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Το πρώτο γκολ του πορτογάλου άσσου στο 23′ ήταν και λίγο τυχερό, αφού η μπάλα απο το φάουλ που εκτέλεσε χτύπησε στο τείχος, άλλαξε πορεία και κατάληξε στα δίχτυα του Ομπλακ. Στο 71΄ο Ρονάλντο με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος απο τον Σάβιτς, έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε στο 77΄ με την Ρεάλ να «χτυπάει» στην αντεπίθεση και τον Μπέιλ να πασάρει υποδειγματικά στον Ρόναλντο, που έκανε από κοντά το 3-0. Με τα τρία γκολ που πέτυχε ο CR7 έγινε πρώτος σκορ της Ρεάλ στα ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Η «Βασίλισσα» με αυτή την νίκη της διατήρησε το αήττητο της στο ισπανικό πρωτάθλημα και ξέφυγε με 4 βαθμούς απο την Μπαρτσελόνα, που νωρίτερα έμεινε στο 0-0 με τη Μάλαγα μέσα στο «Καμπ Νου».

«Γκέλα» για Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, καθώς έμεινε στο 0-0 με τη Μάλαγα! Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε εκτός αποστολής τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες, έχασε πολλές ευκαιρίες, ενώ ήταν εξαιρετικός και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Καμενί. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για γκολ του Πικέ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.Η Μάλαγα τέλειωσε το ματς με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Γιορέντε (68′) και Κάρλος (90+4. )

Νίκη με ανατροπή για τη Σεβίλη επί της Λα Κορούνια (3-2), στο Ριαθόρ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Ισπανία. Είναι χαρακτηριστικό πως η ανατροπή για τη Σεβίλλη έγινε στα τελευταία λεπτά, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 έως το 87′.

Η ομάδα της Γαλικίας προηγήθηκε με τα γκολ των Μπάμπελ, μόλις στο 1ο λεπτό, και του Αντόνε στο 42′, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 44ο λεπτό με τον Νζόνζι. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το σκορ δεν θα άλλαζε, με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (87′ Βιτόλο και 90′ Μερκάδο), η Σεβίλη «γύρισε» το ματς και πήρε τους τρεις βαθμούς.