Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας του Μπρόντγουεϊ, του μιούζικαλ “Hamilton”, είπαν στον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση, ότι παρά τις ανησυχίες τους ελπίζουν η κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να υπερασπιστεί τις αμερικανικές αξίες.

Ο ηθοποιός Μπράντον Βίκτορ Ντίξον, ο οποίος υποδύεται τον Ααρον Μπαρ στο μιούζικαλ με θέμα τους πατέρες του αμερικανικού έθνους, εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η παράσταση να εμπνεύσει τον Πενς να εργαστεί για το καλό όλων των Αμερικανών, αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times.

“Εμείς, κύριε, εμείς είμαστε η πολυσυλλεκτική Αμερική που ανησυχεί και αγωνιά ότι η νέα κυβέρνησή σας δεν θα μας προστατεύσει, δεν θα προστατεύσει τον πλανήτη, τα παιδιά, τους γονείς μας, δεν θα μας υπερασπιστεί και δεν θα στηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώματά μας”, είπε ο Ντίξον μετά την παράσταση καθώς ο Πενς αποχωρούσε, όπως μαρτυρούν τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Πραγματικά ελπίζουμε αυτή η παράσταση να σας ενέπνευσε για να υπερασπιστείτε τις αμερικανικές αξίες και να εργαστείτε για το καλό όλων μας”, πρόσθεσε ο Ντίξον συγκεντρώνοντας το χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού.

Ο Πενς έγινε δεκτός με ανάμεικτες αντιδράσεις από το κοινό προσερχόμενος στο θέατρο Richard Rodgers στο Μανχάταν: κάποιοι τον γιούχαραν και άλλοι τον επευφημούσαν, αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times.

Το “Hamilton” είναι μία μουσική βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο οποίος υπήρξε το “δεξί χέρι” του στρατηγού Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Έγινε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών, που αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.