Η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ άλλαξε χρώμα και από κόκκινη έγινε μπλε. Ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε και πάλι και η Τσέλσι νικώντας 1-0 στο Ριβερσάιντ τη Μίντλεσμπρο ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Ηταν η έκτη συνεχόμενη νίκη για την Τσέλσι και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Κι ακόμα, σε πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Αντόνιο Κόντε δεν άλλαξε την ενδεκάδα! «Εχουμε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, παίζουμε καλά και το πιο σημαντικό είναι ότι παίρνουμε τα αποτελέσματα» σχολίασε ο Γκάρι Κέιχιλ.

Ο Γιάγια Τουρέ επέστρεψε στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι, αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και με δύο γκολ έδωσε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα τη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας (2-1) στο Σέλχαρστ Παρκ.

«Ημουν πάντα προετοιμασμένος ψυχολογικά και ήξερα ότι κάποια στιγμή ο προπονητής θα με χρειαστεί. Πρέπει πάντα να παραμένεις επαγγελματίας» σχολίασε ο ιβοριανός μέσος.

Στο Σεντ Μέρις, η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας (65%, 15 τελικές) αλλά το γκολ δεν ήρθε, με αποτέλεσμα το 0-0 με τη Σαουθάμπτον. «Δεν ήταν η καλύτερη ημέρα, αλλά ούτε και η χειρότερη» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, αλλά η εμφάνιση ήταν πολύ καλύτερη απ’ ό,τι περίμενα». Πρόβλημα αποτελεί η απουσία του Ανταμ Λαλάνα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και όπως είπε ο Κλοπ «αναμένεται να χάσει δύο ή τρία παιχνίδια».

Με την τύχη τα είχε και ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά το 1-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Αρσεναλ στο Ολντ Τράφορντ. Μουρίνιο και Βενγκέρ είχαν έναν παγωμένο χαιρετισμό, χωρίς ο ένας να κοιτάει τον άλλο! Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Μάτα (68′), αλλά η Αρσεναλ ισοφάρισε στο 89′ με κεφαλιά του Ζιρού, στη μοναδική τελική στην εστία! «Είμαστε η πιο άτυχη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Η Αρσεναλ δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να παίξει ποδόσφαιρο» είπε ο Μουρίνιο. «Σε αυτό το ματς είχαμε περισσότερο ατσάλι από αγωνιστικό στυλ» υποστήριξε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ισοπαλία για τη Γιουνάιτεντ, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 1991-92. Να σημειώσουμε ότι ο Μουρίνιο αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι μετά το ματς δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο αποθέωσε τον Χάρι Κέιν ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο τέλος (89′ και 90’+1′) και η Τότεναμ έκανε επική ανατροπή νικώντας 3-2 τη Γουέστ Χαμ. «Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Φάνηκε πόσο σημαντικός παίκτης είναι για εμάς» είπε ο τεχνικός της Τότεναμ.

Αλλα αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ: Γουότφορντ – Λέστερ 2-1, Σάντερλαντ – Χαλ 3-0, Στόουκ – Μπόρνμουθ 0-1, Εβερτον-Σουόνσι 1-1. Βαθμολογία: Τσέλσι 28, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι από 27, Αρσεναλ 25, Τότεναμ 24.