«Είναι απόλαυση να συνεργάζεσαι με τον Βασίλη, με τον οποίο βρισκόμαστε πια με κλειστά μάτια».

Ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας στην «Ομάδα», παραδέχεται ότι η σχέση του με τον αρχηγό του Ολυμπιακού εκτός από εξαιρετική εκτός γηπέδου είναι και η ιδανική εντός παρκέ, κάτι που φάνηκε σε μια ακόμα σημαντική συνεργασία που είχαν οι δύο παίκτες την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ, που έφερε και τη μεγάλη ανατροπή για τους πρωταθλητές.

«Ουσιαστικά είναι ο άνθρωπός μου, με γνωρίζει πολύ καλά, το ίδιο και εγώ και χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή όχι μόνο ξέρουμε ο ένας πολύ καλά τον άλλο, αλλά το απολαμβάνουμε και το σημαντικότερο είναι ότι αυτό βγαίνει προς όφελος της ομάδας» λέει ο υπαρχηγός, που απολαμβάνει πάνω απ’ όλα και τη δυνατή φιλία του με τον Kill Bill.

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα επί του Παναθηναϊκού (79-77) ήταν ουσιαστικά έργο δύο ανθρώπων, του προπονητή Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Βασίλη Σπανούλη.

Και αν ο δεύτερος έκανε τα πάντα στο παρκέ, ο πρώτος έχει καταφέρει να ξορκίσει το φάντασμα του ΟΑΚΑ για την ομάδα του, μετρώντας 5 νίκες εκεί στα τελευταία 6 παιχνίδια του την τελευταία διετία, όταν συνολικά οι πρωταθλητές είχαν μόλις έξι νίκες σε 18 χρόνια (1994-2012) !

Στο μεγάλο ντέρμπι πήρε την απόφαση να γίνει φάουλ στον Καλάθη στα 27” (με το σκορ ισόπαλο) για να μείνει χρόνος και στην ομάδα του (δεν είχε τάιμ άουτ). Ποντάρισε στο ποσοστό του Καλάθη –κάτω από 60% –στις βολές στην Ευρωλίγκα.

Ηταν μια απόφαση που είχε ρίσκο (μπορούσε να πάρει ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός) αλλά το θέμα είναι ότι ο κόουτς δεν δίστασε να την πάρει και δικαιώθηκε.

Οσο για τον Πρίντεζη, έπρεπε απλώς να χάσει τη βολή –μετά το νικητήριο καλάθι που έβαλε –για να απλουστεύσει τη ζωή των συμπαικτών του, αλλά:

«Δεν είναι καθόλου εύκολο, πίστεψέ με, αφού φοβήθηκα μην κάνω airball ή φανεί και δώσουν οι διαιτητές επαναφορά από τα πλάγια. Ευτυχώς, τέλος καλό όλα καλά» λέει ο υπαρχηγός, που στέκεται στη μεγάλη αξία του κολλητού του.

«Ο Σπανούλης είναι μετρ στο διάβασμα των φάσεων και κυρίως στο πώς διαβάζει την αντίπαλη άμυνα πάνω του, γι’ αυτό και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Οταν είδε ότι ο Φώτσης τού κλείνει τον διάδρομο για το σουτ ήταν βέβαιο ότι θα έψαχνε την τέλεια πάσα και το έκανε ξανά».