Déjà vu της περυσινής ξέφρενης πορείας της Λέστερ, στη γερμανική όμως εκδοχή, ζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα ομάδα από τη Σαξονία, η RB Λειψία, τίθεται επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, ενώ επίσης για πρώτη φορά από τις 31 Αυγούστου 1991 (Χάνσα Ροστόκ) σ’ αυτή τη θέση βρίσκεται ομάδα από την Ανατολική Γερμανία.

Η Λειψία λοιπόν, μία ομάδα με μόλις επτά χρόνια ζωής, που κατά πολλούς αποτελεί ένα επιχειρηματικό πυροτέχνημα της χορηγού της Red Bull, βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε να παραμείνει 11 αγώνες αήττητη, ρεκόρ για νεοφώτιστη ομάδα, αλλά και να ηττηθεί η Μπάγερν από την Ντόρτμουντ για πρώτη φορά ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια και επτά μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η Λειψία έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις και να αντιστρέψει το αρνητικό γι’ αυτήν κλίμα –την αποκαλούν «πλαστική ομάδα» –παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο.

Για άλλους αρκεί και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα της Σαξονίας γκρέμισε την Μπάγερν από την κορυφή, στην οποία βρισκόταν ανελλιπώς από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν τώρα οι αναλυτές και οι λάτρεις της Μπουντεσλίγκα είναι προφανές: μπορεί η Λειψία να γίνει μία νέα Λέστερ;

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ, που πέτυχε την 50ή νίκη του στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων στο Klassiker (1-0) της Γερμανίας, είναι σχεδόν βέβαιος ότι η Λειψία μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος.

«Πέρυσι είχαμε το φαινόμενο της Λέστερ στην Αγγλία, και η Λειψία μπορεί να ακολουθήσει ακριβώς τον ίδιο δρόμο» υπογράμμισε ο Τούχελ.

Με την εντυπωσιακή νίκη της με 3-2 επί της Λεβερκούζεν η Λειψία συμπλήρωσε τις έξι συνεχόμενες. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Ραλφ Ράγκνικ, δεν αποκλείει πλέον τίποτε: «Αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και να συγκεντρωνόμαστε μόνο σ’ αυτόν, τότε βλέπω πολλούς λόγους για να παραμείνουμε στη θέση που βρισκόμαστε».

Τα αποτελέσματα: Λεβερκούζεν – Λειψία 2-3, Βόλφσμπουργκ – Σάλκε 0-1, Αουγκσμπουργκ – Χέρτα 0-0, Ντάρμσταντ – Ινγκολσταντ 0-1, Γκλάντμπαχ – Κολωνία 1-2, Μάιντς – Φράιμπουργκ 4-2, Ντόρτμουντ – Μπάγερν 1-0, Χόφενχαϊμ – Αμβούργο 2-2, Βέρντερ – Αϊντραχτ 1-2.

Η βαθμολογία: Λειψία 27, Μπάγερν 24.