Αποχαιρετισμός στα όπλα για το Βιθέντε Καλντερόν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπνιξε στα νερά του Μανθανάρες τις ελπίδες των Ροχιμπλάνκος να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους στάδιο με νίκη, στο τελευταίο μαδριλένικο ντέρμπι που φιλοξένησε.

Η Ρεάλ αποχαιρέτησε το στάδιο (από την επόμενη σεζόν η Ατλέτικο θα αγωνίζεται σε νέο γήπεδο) με ευρεία νίκη (3-0), τη δόξα της οποίας έκλεψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος πέτυχε χατ τρικ φτάνοντας τα 18 γκολ στα μαδριλένικα ντέρμπι, ξεπερνώντας το ρεκόρ του θρυλικού Αλφρέδο ντι Στέφανο και βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των Μερένχες στο Βιθέντε Καλντερόν που είχε από τον Απρίλιο του 2013.

Βεβαίως, η Ρεάλ έσπευσε να εκμεταλλευθεί την απόδοση του CR7 και διά στόματος Ζινεντίν Ζιντάν εκφράστηκε η άποψη πως ο Ρονάλντο έκλεισε τη συζήτηση για το ποιος δικαιούται φέτος τη Χρυσή Μπάλα. Και ο ίδιος ο Πορτογάλος πάντως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, δηλώνοντας πως είναι μεγάλη του επιθυμία να κατακτήσει την τέταρτη Χρυσή Μπάλα.

Με τη νίκη της η Ρεάλ αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την Μπαρτσελόνα, η οποία υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία από τη Μάλαγα αγωνιζόμενη χωρίς τους Μέσι (αδιαθεσία), Σουάρες, Ινιέστα, Ράκιτιτς και Ουμτιτί.

Τα αποτελέσματα:

Μπέτις – Λας Πάλμας 2-0, Λα Κορούνια – Σεβίλλη 2-3, Εϊμπαρ – Θέλτα 1-0, Αλαβές – Εσπανιόλ 0-1, Βαλένθια – Γρανάδα 1-1, Χιχόν – Σοσιεδάδ 1-3.

Η βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 30, Μπαρτσελόνα 26.