Η συντριβή (3-0) του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος έφερε τον Αντρέα Στραματσόνι στη δυσκολότερη φάση της παρουσίας του στον πάγκο του Τριφυλλιού. Ο ιταλός κόουτς πήρε μεν παράταση ζωής, συνεχίζει όμως να κάθεται σε καρέκλα που τρίζει. Η διοίκηση Αλαφούζου επί του παρόντος τον στηρίζει, αλλά ο 40χρονος τεχνικός έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα στις τάξεις των οπαδών οι οποίοι ζητούν την άμεση αποχώρησή του. Το αρνητικό κλίμα θα αντιστραφεί μόνο με θετικά αποτελέσματα, κάτι που έχει αντιληφθεί ο Στραματσόνι, ο οποίος αν και το ήθελε δεν μετέβη τελικά στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει το χθεσινοβραδινό ντέρμπι του Καμπιονάτο μεταξύ της Μίλαν και της Ιντερ. Θεώρησε προτιμότερο στην παρούσα φάση να παραμείνει αφοσιωμένος στους επερχόμενους «τελικούς» παρά να επιδοθεί σε μεταγραφικές επαφές, οι οποίες θα είναι άσκοπες σε περίπτωση αρνητικών αποτελεσμάτων.

Επί της ουσίας, ο κόουτς του Τριφυλλιού θα κρίνεται ανά αγώνα και με δεδομένο ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα βαρύ για τους Πράσινους, γίνεται αντιληπτό ότι η παραμονή του στην ομάδα κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο αγωνιστικός Γολγοθάς του ΠΑΟ αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη στο Αμστερνταμ με αντίπαλο τον Αγιαξ για το Γιουρόπα Λιγκ και ακολουθούν ανά τρεις ημέρες (Κυριακή – Πέμπτη) ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, ο ΟΦΗ για το Κύπελλο στο Ηράκλειο, ο ΠΑΟΚ και η Θέλτα στη Λεωφόρο, ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, ο Απόλλων για το Κύπελλο στη Ριζούπολη και η ΑΕΛ στη Λάρισα.

Το θετικό για τον ιταλό προπονητή είναι πως σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία μπορεί να υπολογίζει σε παίκτες που του έλειψαν πολύ το προηγούμενο διάστημα, κυρίως λόγω τραυματισμών. Οι υπερπολύτιμοι Μπεργκ και Ζέκα αποθεραπεύτηκαν όπως και οι Σάμπα, Λέτο, Ιμπάρμπο, ενώ θα έχουν ανακτήσει τις δυνάμεις τους και οι Λεντέσμα, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Κουτρουμπής, Γουακάσο, Εμποκού.