Yστερα από δύο ήττες στη διπλοβάρδια της Ευρωλίγκας, τη σοβαρή απώλεια του Τζέιμς Γκιστ και τον τραυματισμό του ηθικού από την εντός έδρας αποτυχία με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε δύσκολη αποστολή στη Θεσσαλονίκη, στο πάντα θερμό Αλεξάνδρειο, την οποία όμως έβγαλε εις πέρας με 71-59.

Οι Πράσινοι δεν έχουν πολλά να κρατήσουν από το χθεσινό ματς. Το βασικότερο όλων, από τη στιγμή που πήραν τους δύο βαθμούς, είναι ότι χωρίς ενίσχυση στη γραμμή των ψηλών το επικείμενο ματς με τη ζάπλουτη Νταρουσαφάκα στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα επόμενα της Ευρωλίγκας, θα είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Ο Κρις Σίγκλετον αγωνίστηκε 31 λεπτά και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα (16 π., 2/5 δ., 1/2 τρ., 9/11 β., 5-3 ρ., 2 ασ.), ο Γιάννης Μπουρούσης σημείωσε 12 π. (αλλά ήταν πολύ άστοχος με 2/10 δ., 0/1 τρ. και 8/12 β.).

Ο Αρης αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Μαρμπλ, αντέδρασε στον καταιγισμό τρίποντων του ΠΑΟ (7/10 στην αρχή, με τον Κέι Σι Ρίβερς να έχει 3/3) και μείωσε τη διαφορά που είχαν πάρει οι Πράσινοι (32-47 στο 24′) στην ελάχιστη τιμή της (50-51 στο 32′). Ομως έχασε τον Τζένκινς με πέμπτο φάουλ και ο Παναθηναϊκός χάρη στην εμπειρία του και την ευστοχία του Μπουρούση στις βολές (και ένα τρίποντο του Καλάθη) έκανε σερί 9-0 και κλείδωσε τη νίκη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ. Νωρίτερα ο Ολυμπιακός μετά τις δύο σπουδαίες νίκες στην Ευρωλίγκα έκανε οικονομία δυνάμεων, ενόψει του ματς με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου νίκησε 80-64 και έκανε το 7/7 στην Α1. Ο προπονητής του Ολυμπιακού άνοιξε το rotation (Σπανούλης και Πρίντεζης 14′, ενώ Χάκετ 20′ και Αθηναίου 8′) και προσπάθησε να κρατήσει «φρέσκους» και «ζεστούς» όλους τους παίκτες του. Οι Ερυθρόλευκοι ξέφυγαν γρήγορα στο σκορ (13-31 στο 14′), έφθασαν στο +20 (46-66), αλλά όταν χαλάρωσαν επέτρεψαν στο Λαύριο με σερί 14-1 να πλησιάσει (60-67). Δύο λεπτά καλής αμυντικής αντίδρασης και σωστής επιθετικής λειτουργίας ήταν αρκετά για να λήξει η μεικτή αντεπίθεση των γηπεδούχων και να τελειώσει η παράσταση.