Φίλες μου, γεια σας. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τον διορισμό της Κατερίνας Νοτοπούλου στο νεοπαγές γραφείο Πρωθυπουργού (ΓΡΑΠΡΩ) της Θεσσαλονίκης. Ηταν ό,τι ακριβώς έλειπε από τη νύμφη του Θερμαϊκού, θα πηγαίνει σετάκι με τον άλλο θρυλικό θεσμό της Θεσσαλονίκης, το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ), το οποίο σήμερα κοσμεί, ως υφυπουργός, η βουλεύτρια Σερρών των ΑΝΕΛ, συντρόφισσα (κατά τη διατύπωση του Πάνου Καμμένου) Μαρία Ευστρατίου Κόλλια-Τσαρουχά.

Η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά καθημερινά συναντά, με φόντο εικόνες αγίων, στρατηγούς, περιφερειάρχες, παππούληδες, προξένους, επισκέπτεται πρωτεύουσες νομών, πηγαίνει τις γιορτές στις δοξολογίες και στις παρελάσεις. Το υπουργείο της, δηλαδή, είναι παραγωγικότατο. Παράγει εθιμοτυπία.

Το γραφείο Πρωθυπουργού, το οποίο ακούω ότι θα εγκαινιάσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι πιο μοντέρνο. Δεν θα έχει εικόνες αγίων, εικάζω ότι η επικεφαλής του, ψυχολόγος 28 χρόνων με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας (δεν έχω ιδέα τι ακριβώς είναι) και ειδίκευση στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου, μπορεί να συνεδριάζει ατέρμονα με τα στελέχη που θα της εγκαταστήσουν πλάι της, εικάζω φίλους και ομοϊδεάτες της, θα μπορούν δηλαδή να λένε με λεφτά ό,τι έως σήμερα λέγανε τζάμπα. Θα ακούνε και παράπονα; Θα κάνουν και ρουσφέτια; Θα κάθεται η κυρία Νοτοπούλου δίπλα στην κυρία Κόλλια-Τσαρουχά στις παρελάσεις; Εμένα αυτό μου αρκεί.

Διάβασα πολλές επικρίσεις για τον νέο θεσμό. Η πιο ενδιαφέρουσα ήταν των βουλευτών της ΝΔ Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Θόδωρου Καράογλου. Οι οποίοι, αφού απαξιώνουν το γραφείο του Πρωθυπουργού ως «επικοινωνιακή φούσκα», ζητούν την ανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, για να γίνει ο βόρειος ελλαδικός χώρος ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας!

Εικάζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σκύψει σοβαρά πάνω από την πρόταση των δύο βουλευτών του και, όπου να ‘ναι, θα τους φωνάξει για να φτυαρίσουν κάρβουνο, προκειμένου να κινηθεί η ατμομηχανή όταν έλθουν εν τη βασιλεία τους.