Η συγκίνηση και η αναγνώριση –από όλο το πολιτικό φάσμα –χαρακτήρισε τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις κομμάτων και παραγόντων της δημόσιας ζωής για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος στη φωτογραφία από παλαιότερο αεροπορικό ταξίδι του έχει πάνω πάνω «ΤΑ ΝΕΑ» στο λεγόμενο σώμα των εφημερίδων.

Από όλα τα συλλυπητήρια που έχετε διαβάσει ή ακούσει, να επισημάνω ένα μήνυμα με ιδιαίτερη βαρύτητα. Αυτό του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τον οποίο υπήρξαν αντίπαλοι για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία το 1984 και η επικράτησή του οδήγησε τον Στεφανόπουλο αρχικά στην αποχώρηση, αλλά στη συνέχεια στην Προεδρία.

«Ασκώντας τα καθήκοντά του με ήθος και ειλικρίνεια, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε το κύρος του υπέρτατου πολιτειακού μας θεσμού κερδίζοντας και διατηρώντας επάξια τον σεβασμό των πολιτών» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, κοντά στο σπίτι όπου πάντα διέμενε, και όχι στη Μητρόπολη Αθηνών, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, ενώ είκοσι ένας κανονιοβολισμοί θα ριφθούν από τον Λυκαβηττό κατά την εξόδιο ακολουθία. H ταφή θα γίνει αύριο στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας.