Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ετοιμάζεται να περάσει τον Ατλαντικό και να «κατακτήσει την Αμερική», παρομοιάζοντας μάλιστα τον εαυτό του με τον Μέγα Ναπολέοντα!

Η σουηδική ομοσπονδία αποφάσισε να τοποθετήσει το άγαλμά του (ύψους 2,70 μέτρων) έξω από το Φρεντς Αρένα, στη Στοκχόλμη, το γήπεδο στο οποίο ο 36χρονος επιθετικός πέτυχε τέσσερα γκολ εναντίον της Αγγλίας τον Νοέμβριο του 2012.

Ο Ιμπραΐμοβιτς αναδείχθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά (και συνολικά 11η) καλύτερος παίκτης στη Σουηδία και στην τελετή των βραβείων η χαρά του ήταν μεγάλη όταν έμαθε για την απόφαση της ομοσπονδίας. «Επειτα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς θα στηθεί άγαλμα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Αισθάνομαι πολύ περήφανος, ευτυχισμένος» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram, μιλώντας όμως στην εφημερίδα «Aftonbladet» ξέφυγε για ακόμα μία φορά. «Θα μπορούσε να δοθεί το όνομά μου στο γήπεδο. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά» είπε.

Ο σουηδός επιθετικός προχώρησε όμως ακόμα περισσότερο. «Οπως ο Ναπολέων, έτσι κι εγώ έχω κατακτήσει κάθε χώρα στην οποία αγωνίστηκα. Κάποια στιγμή θα περάσω τον Ατλαντικό και θα κατακτήσω την Αμερική, κάτι που εκείνος δεν κατάφερε να κάνει. Κι αυτό είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα».

Το Συμβόλαιο. Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έως το τέλος της χρονιάς, μπορεί όμως να το ανανεώσει για ακόμα έναν χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, πολλοί θεωρούσαν ότι το 2018 θα αποσυρόταν από τα γήπεδα, αλλά αυτός φαίνεται ότι έχει άλλα σχέδια.

Ο 36χρονος Σουηδός μίλησε και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας ότι δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ήθελε να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ: «Οταν επικοινώνησε ο Μουρίνιο μαζί μου η απόφαση ήταν εύκολη. Οσο για τα υπόλοιπα, δηλαδή το οικονομικό κομμάτι, τίποτα δεν ήταν δύσκολο».

Θυμίζουμε ότι ο Ιμπραΐμοβιτς αποχώρησε από την Εθνική Σουηδίας μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Euro της Γαλλίας. Φόρεσε 114 φορές τη φανέλα της Εθνικής και είναι πρώτος σκόρερ με 62 γκολ.