Τελευταίο καμπανάκι πριν από την τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τη διεξαγωγή απόψε και αύριο των αγώνων της 5ης αγωνιστικής.

Πρώτες πέφτουν στη μάχη οι ομάδες των ομίλων 5-8 με τις Μονακό, Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Λέστερ, Πόρτο, Σεβίλλη και Γιουβέντους να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τις 16 της διοργάνωσης. Αντίθετα, καμία ελπίδα πρόκρισης δεν έχουν οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπριζ και Λέγκια.

Αναλυτικά:

Για τον 5ο όμιλο η ΤΣΣΚΑ Μόσχα υποδέχεται τη Λεβερκούζεν χωρίς τον μέσο Ρόμαν Ερεμένκο, ο οποίος τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό λόγω του θετικού δείγματος σε κοκαΐνη που βρέθηκε στον οργανισμό του μετά το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων τον Σεπτέμβριο. Οι Ασπιρίνες προκρίνονται αν αποφύγουν την ήττα και η Τότεναμ στο άλλο παιχνίδι ηττηθεί από τη Μονακό, στο Λουί ΙΙ. Τα Καυτά Σπιρούνια έχουν σημειώσει μόλις μία νίκη στη φετινή διοργάνωση και όλες τις ελπίδες τους τις έχουν εναποθέσει στον επιθετικό τους Χάρι Κέιν, ο οποίος τους οδήγησε στην πρώτη νίκη τους ύστερα από οκτώ ματς, με 3-2 επί της Γουέστ Χαμ.

Η Μονακό του αναγεννημένου Ρανταμέλ Φαλκάο προκρίνεται ακόμα και με ισοπαλία.

Για τον 6ο όμιλο η Ντόρτμουντ, που έχει ήδη προκριθεί, υποδέχεται τη Λέγκια, την οποία στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Βαρσοβία είχε συντρίψει με 6-0. Οι Κιτρινόμαυροι, που θα πρέπει να πορευθούν τις επόμενες οκτώ εβδομάδες χωρίς τον βασικό τους τερματοφύλακα Ρόμαν Μπούρκι που έσπασε το χέρι του στο Klassiker, κυνηγούν την πρώτη θέση την οποία διεκδικεί επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μερένχες αντιμετωπίζουν τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, σε έναν αγώνα που μπορεί να είναι ιστορικός για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν ο Πορτογάλος πετύχει δύο γκολ κατά της πρώτης του επαγγελματικής ομάδας θα φτάσει τα 500 τέρματα στην καριέρα του. Αν Ντόρτμουντ και Ρεάλ φτάσουν σε νίκες, η πρώτη θέση θα παιχθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου τον επόμενο μήνα.

Για τον 7ο όμιλο, Λέστερ και Πόρτο μπορούν να σφραγίσουν την πρόκρισή τους με νίκες επί των Μπριζ και Κοπεγχάγη, αντίστοιχα.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας παρουσιάζεται διπρόσωπη στις φετινές υποχρεώσεις της. Στην Πρέμιερ Λιγκ υπέστη την έκτη φετινή ήττα της και βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει αήττητη και μαζί με τη Σεβίλλη είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν δεχθεί ακόμα γκολ.

Για τον 8ο όμιλο, το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στην Ανδαλουσία ανάμεσα στους Σεβιγιάνους και τη Γιουβέντους. Με νίκη η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι εξασφαλίζει πρόκριση και πρωτιά στον όμιλο και δυσκολεύει τη ζωή της Γιούβε, η οποία σημειωτέον θα παραταχθεί χωρίς τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Λυών αντιμετωπίζει στο Ζάγκρεμπ την Ντιναμό, η οποία όχι μόνο δεν έχει κατακτήσει ούτε βαθμό, αλλά είναι και η μοναδική από τις 32 ομάδες που δεν έχει πετύχει ούτε γκολ.