Σημαντική μείωση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά 1 δισ. ευρώ, σημείωσαν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στην Εθνική Τράπεζα κατά το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες.

Από την αρχή του χρόνου η συνολική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μειώθηκε κατά 1,9 δισ. ευρώ.

Η μείωση αυτή αντανακλά τις επιτυχημένες αναδιαρθρώσεις και διαγραφές δανείων και ισχυροποιεί τον ισολογισμό της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, σε επίπεδο ομίλου τα κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 26 εκατ. ευρώ το εννιάμηνο του 2016, έναντι εκτεταμένων ζημιών ύψους 1,7 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ. Τα οργανικά έσοδα σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση και τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν σε 17% σε ετήσια βάση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Λεωνίδας Φραγκιαδάκης δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος καταδεικνύουν τη συνεχή ισχυροποίηση του ισολογισμού και τη βελτιούμενη λειτουργική απόδοση της τράπεζας».