«Σάρκα και οστά» απέκτησε η Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών καιΕισαγγελέων μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που ήρθε νασφραγίσει τη σύστασή της.

Στον κατάλογο των δικαστών που υπογράφουν για τη νέα Ένωση πρώτο στησειρά περιλαμβάνεται το όνομα της Προέδρου του Αρείου Πάγου ΒασιλικήςΘάνου, ο οποία στο παρελθόν με την ψήφο των συναδέλφων της είχεεκλεγεί ως Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σύμφωνα με την απόφαση στη νεοσυσταθείσα Ένωση συμμετέχουν ανώτατοικαι ανώτεροι δικαστές, αρεοπαγίτες και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγουπου προήχθησαν στη θέση αυτή την τελευταία διετία, ενώ δεν μετέχεικανένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , ούτε η Εισαγγελέας τουΑνωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες της «γέννησης«» της νέας Ένωσης φαίνεταιπως προκλήθηκαν αντιδράσεις. Αιχμή του δόρατος αποτελεί διάταξητου κατασταικού , που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορούν ναεγγραφούν ως μέλη της, όχι μόνον ανώτατοι δικαστές, αλλά καιδικαστικοί όλων των βαθμίδων ακόμα και συνταξιούχοι.

Γεγονός, που, όπως λένε δικαστικές πηγές, δικαιώνει τον χαρακτηρισμότης ως «διασπαστική».

Οι ίδιες πηγές μάλιστα εκτιμούν ότι αυτή ηκίνηση αποτελεί προσπάθεια διάσπασης της Ενώσεως Δικαστών και

Εισαγγελέων, που είναι η μεγαλύτερη δικαστική ένωση και αριθμείπερισσότερα από 3.000 μέλη.