Ποδοσφαιρικό τσίρκο στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Βεστφάλεν με τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ και της Λέγκια Βαρσοβίας να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους 55.094 φιλάθλους. Οι Βεστφαλοί νίκησαν με το εκπληκτικό 8-4 την πολωνική ομάδα και ταυτόχρονα σημειώθηκε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η αναμέτρηση Μονακό – Ντεπορτίβο 8-3, από το 2003. Ρεκόρ αποτελούν επίσης τα επτά γκολ που σημειώθηκαν στα 32 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5-2. Ενα ιδιαίτερο στοιχείο είναι τα επτά γκολ που πέτυχε η Λέγκια εις βάρος της Ντόρτμουντ και της Ρεάλ στα δύο τελευταία παιχνίδια της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να νικήσει.

Η επιστροφή στους αγώνες του Μάρκο Ρόις ύστερα από 185 ημέρες απουσίας λόγω τραυματισμού, η οποία συνοδεύθηκε από τρία γκολ και το τέρμα που πέτυχε ο μόλις 18 ετών και 177 ημερών Φέλιξ Πάσλακ (έγινε ο νεότερος σκόρερ της Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ) αποτέλεσαν το κερασάκι της εμφάνισης των Κιτρινόμαυρων.

Η γερμανική ομάδα χρειάζεται τώρα έναν βαθμό στο επόμενο παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για να εξασφαλίσει και την πρώτη θέση 6ου ομίλου. Οι Μερένχες πήραν δύσκολη νίκη με 2-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τον Ρονάλντο να παραμένει μακριά από το γκολ για τρίτο συνεχόμενο ματς στη διοργάνωση.

Η Λέστερ επικράτησε με 2-1 της Μπριζ και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο αφήνοντας να τσακωθούν για το δεύτερο εισιτήριο τις Πόρτο και Κοπεγχάγη που χθες στη μεταξύ τους αναμέτρηση ήρθαν ισόπαλες χωρίς γκολ. Στην τελευταία αγωνιστική η Πόρτο υποδέχεται τη Λέστερ και χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη, γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κοπεγχάγη (παίζουν εκτός με την Μπριζ) οι Δανοί υπερτερούν.

Πρόκριση και πιθανότατα την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο εξασφάλισε η Γιουβέντους με τη δύσκολη νίκη της με 3-1 επί της Σεβίλλη, στην Ανδαλουσία.

Η Γηραιά Κυρία βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μαρκίζιο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Είχε προηγηθεί η αποβολή του Βάθκεθ στο 36′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το γήπεδο έβραζε κατά του διαιτητή Κλάτενμπουργκ και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αποβολή του προπονητή της Σεβίλλης Χόρχε Σαμπάολι. Η Γιούβε έφτασε στη νίκη τελικά με γκολ του Μονούτσι στο 84′ και του Μάντζουκιτς στις καθυστερήσεις.

Στην τελευταία αγωνιστική η Γιούβε υποδέχεται την αδιάφορη και αδύναμη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με νίκη εξασφαλίζει και πρωτιά. Το ντέρμπι του ομίλου που θα αναδείξει τη δεύτερη ομάδα θα διεξαχθεί στη Λυών, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Σεβίλλη και χρειάζεται νίκη με σκορ 2-0 για να προκριθεί στην ισοβαθμία.

Το μεγάλο θύμα των ομίλων ήταν η Τότεναμ, η οποία έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης μετά την ήττα της με 2-1 από τη Μονακό, που εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο. Στις 16 συνεχίζει και η Λεβερκούζεν με τον βαθμό που απέσπασε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1).