Μονόδρομο για δύο και διπλή ευκαιρία για τους πρωταθλητές αποτελεί η αποψινή προτελευταία αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ για τις ελληνικές ομάδες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ.

Τον μπαλαντέρ που θα κάνει τη διαφορά ψάχνει ο Πάουλο Μπέντο στον αποψινό (22.05, Cosmote Sports 3) «τελικό» πρόκρισης με τη Γιουνγκ Μπόις.

Ο καλός χαρτοπαίκτης, πρώτα σώζει την παρτίδα (πρόκριση) και μετά πάει –στην Κύπρο –να την κερδίσει (πρωτιά ομίλου).

Δεδομένου λοιπόν ότι ο μπαλαντέρ στα χαρτιά δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, ο πορτογάλος τεχνικός ποντάρει πολλά σε Φορτούνη και Μιλιβόγεβιτς, που μπορούν να αναδειχθούν σε μπαλαντέρ στο χόρτο και να βοηθήσουν τους πρωταθλητές να πάρουν την πρόκριση.

Αντίθετα, μεταξύ των έξι παικτών που άφησε εκτός αποστολής ήταν τρεις μπαλαδόροι (Καμπιάσο, Ντομίνγκες και Μάριν), με τον Τσόρι να μην το αφήνει ασχολίαστο με το αιχμηρό μήνυμά του στο facebook.

«Μην μπερδεύετε τη σιωπή μου με άγνοια, την ηρεμία μου με αποδοχή και την ευγένειά μου με αδυναμία! Περισσότερο από ποτέ μαζί σας παιδιά. Για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Πάμε Ολυμπιακέ!» ήταν το γεμάτο νόημα μήνυμά του, καθώς είναι δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα και ο Ντομίνγκες είναι πολύ δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά του Πάουλο Μπέντο. Στους πρωταθλητές αρκεί ακόμα και η ισοπαλία, αλλά ο έμπειρος τεχνικός είναι απόλυτος: «Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη και με αυτή τη νοοτροπία θα μπουν οι παίκτες μου στο γήπεδο» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν τον απασχολεί καν η (τριών εβδομάδων) αγωνιστική απραξία λόγω της διπλής διακοπής του πρωταθλήματος.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΠΑΟΚ . Η Φλωρεντία είναι η πόλη της Αναγέννησης και εκεί θέλει ο ΠΑΟΚ να αναγεννήσει τις ελπίδες πρόκρισης κόντρα στη φορμαρισμένη Φιορεντίνα απόψε (20.00, Cosmote Sports 2).

Ψάχνει τη νίκη ελπίζοντας την ίδια στιγμή να σκοντάψει η Καραμπάχ στο Λίμπερετς.

Ο ισπανός μέσος των Βιόλα Μπάρχα Βαλέρο χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ με διαφορά καλύτερη ομάδα του ομίλου μετά τη δική του, αλλά αυτό πρέπει να το εξαργυρώσει η ελληνική ομάδα, όπως είπε και ο τεχνικός της Βλάνταν Ιβιτς: «Είναι οδηγός το πρώτο ματς όπου παίξαμε πολύ καλά και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι» ενώ τόνισε ότι δεν έχει κανένα θέμα με τον Αθανασιάδη.

ΑΓΙΑΞ – ΠΑΟ. «Οποιος παίκτης μου δεν μπορεί να βρει κίνητρο για το παιχνίδι με τον Αγιαξ, καλύτερα είναι να σταματήσει το ποδόσφαιρο». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι, παρά τις ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης της ομάδας του, ζήτησε τη νίκη απόψε στο Αμστερνταμ (20.00, Cosmote Sports 4) έπειτα από δύο αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και βαριές ήττες από Σταντάρ και Ολυμπιακό.