Καθοριστική θα είναι η σημερινή ημέρα όσον αφορά το μέλλον του άγγλου κεντρικού αμυντικού Τζολέον Λέσκοτ στην ΑΕΚ. Το γυαλί στη σχέση του διεθνούς στόπερ με την Ενωση δεν ράγισε τώρα, αλλά από τη στιγμή του τραυματισμού του παίκτη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ζημιά που υπέστη στο γόνατό του ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος με το ποδήλατο στο σπίτι του στην Αγγλία. Οι άνθρωποι του συλλόγου εξέφρασαν τότε ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο που τραυματίστηκε ο Λέσκοτ και δεν έκρυψαν τις επιφυλάξεις τους. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση επέτρεψε στον παίκτη να μεταβεί εκ νέου στην Αγγλία, όπως επιθυμούσε, για να αντιμετωπίσει εκεί το πρόβλημα του τραυματισμού του κάνοντας την απαραίτητη επέμβαση σε γιατρό της επιλογής του. Του τονίστηκε τότε ότι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όφειλε στη συνέχεια να επανενταχθεί στην ομάδα για την αποθεραπεία του. Αυτό δεν άρεσε στον διεθνή στόπερ, ο οποίος ήθελε να παραμείνει στην πατρίδα του και μετά το χειρουργείο. Αυτό ήταν ο λόγος που πάγωσαν οι σχέσεις Λέσκοτ – ΑΕΚ, με τον παίκτη να θεωρεί ότι στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το ιδανικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Σήμερα αναμένονται εξελίξεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τις δύο πλευρές σε λύση της συνεργασίας τους, η οποία βάσει του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή εκπνέει το καλοκαίρι του 2018.

Εν τω μεταξύ, ο σουηδός κεντρικός μέσος Αστρίτ Ατζάρεβιτς, ο οποίος απασχολεί εδώ και καιρό την επικαιρότητα της ΑΕΚ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, κερδίζει πόντους στην εκτίμηση του προπονητή Ζοζέ Μοράις, ο οποίος συναινεί στην απόκτησή του.

Προ ημερών ο διεθνής ποδοσφαιριστής είχε κάνει δηλώσεις στη Σουηδία, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια επαφή με την ΑΕΚ. Ωστόσο διαφαίνεται ότι από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πληροφορίες από την πατρίδα του Ατζάρεβιτς αναφέρουν ότι ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς προχώρησε στο επόμενο βήμα, εκφράζοντας με επισημότητα το ενδιαφέρον της ομάδας στην πλευρά του ποδοσφαιριστή. Δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, από τη στιγμή που η Ενωση επιθυμεί να τρέξει γρήγορα τις μεταγραφικές της υποθέσεις για τον Ιανουάριο, έχοντας βέβαια παράλληλα στη λίστα της κι άλλες περιπτώσεις κεντρικών χαφ, θέση στην οποία παρατηρείται έλλειμμα ποιότητας.