Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ, ενώ ο Μάικ Τζέιμς εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός δράσης, υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να αναζητήσει παίκτη για ενίσχυση. Οι Πράσινοι καθότι η επιστροφή του Τζέιμς πλησιάζει, αποφάσισαν να κινηθούν για παίκτη που θα προστεθεί στη φροντ λάιν και θα έρθει άμεσα ώστε να αγωνιστεί την Παρασκευή στο ματς με την Νταρουσαφάκα στο ΟΑΚΑ.

Η χρονική συγκυρία φαίνεται πως ήταν ευνοϊκή για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο πρωταθλητής Τουρκίας (2014) με την Καρσίγιακα Κένι Γκάμπριελ δεν έχει προσαρμοστεί στη Λοκομοτίβ Κουμπάν και αποτέλεσε ένα από τα αρνητικά που χρέωσαν οι Ρώσοι στον Φώτη Κατσικάρη. Η ομάδα του Κρασνοντάρ και ο Αμερικανός, που υπέγραψαν το καλοκαίρι συμβόλαιο 1+1, τις τελευταίες ημέρες εξέταζαν το ενδεχόμενο της αποδέσμευσής του, κάτι που ενέκρινε και ο νέος προπονητής της Λόκο, Σάσα Ομπράντοβιτς.

Μόλις ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αγορά για να βρει αντικαταστάτη του Τζέιμς Γκιστ οι εκπρόσωποι του Κένι Γκάμπριελ ενημέρωσαν τους Πράσινους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πελάτης τους. Ο Τσάβι Πασκουάλ στη λίστα των υποψηφίων δεν εντόπισε καλύτερη λύση και ζήτησε την απόκτηση του παίκτη που έχει εμπειρία από την Α1, ως παίκτης του Ρεθύμνου.

Παναθηναϊκός και Γκάμπριελ χθες το βράδυ ήταν σε διαδικασία ανταλλαγής συμβολαίων και υπογραφών και εφόσον σήμερα ολοκληρωθεί η λύση του συμβολαίου του με τη Λοκομοτίβ, θα ταξιδέψει εντός της ημέρας για την Αθήνα. Ο Γκάμπριελ είναι ικανότερος σουτέρ από τον Γκιστ και έχει μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ, αλλά είναι αδύναμος στην άμυνα στο low-post.

Εθνική – Ευρωμπάσκετ. Η εθνική ομάδα μπάσκετ αναζητεί τον δρόμο που θα την οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες και για το Ευρωμπάσκετ 2017 η (νέα) αναζήτηση θα αρχίσει στο Ελσίνκι. Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο προπονητής και οι συνεργάτες που αναλάβουν την αποστολή ούτε φυσικά τους παίκτες που θα αγωνιστούν, από χθες όμως ξέρουμε την πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες της Ελλάδας στην πρώτη φάση και ποιοι θα είναι οι πέντε αντίπαλοί της.

Στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση των (νοκάουτ) αγώνων έγινε η κλήρωση που έστειλε την Ελλάδα στη Φινλανδία. Σε μια ακόμη πρωτοτυπία της FIBA, οι τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν από έναν όμιλο είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν μια αντίπαλο! Η Φινλανδία επέλεξε την Ισλανδία και μαζί τους κληρώθηκαν: Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία και Σλοβενία. Το Ισραήλ επέλεξε τη Λιθουανία και κληρώθηκε με Ουκρανία, Ιταλία, Γερμανία και Γεωργία στον Β’ όμιλο από όπου θα προκύψουν και οι πρώτοι αντίπαλοι των ομάδων που θα προκριθούν στις 16 από τον όμιλο της Εθνικής.

Οι άλλοι όμιλοι: Γ’ Ρουμανία (επέλεξε την Ουγγαρία), Ισπανία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Κροατία. Δ’ Τουρκία (επέλεξε τη Ρωσία), Βρετανία, Σερβία, Λετονία, Βέλγιο.