Πολυμελής συμμορία η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας.

Συνελήφθησαν 17 αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της ,ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον 5 άτομα για κατοχή εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 11 προσαγωγές.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 690 γραμμάρια κάνναβης, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης – Σύστασης Συμμορίας» και για παράβαση της «Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 23χρονος αρχηγός φρόντιζε για την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση της κάνναβης ενώ συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών.

Πέντε μέλη της συμμορίας προμήθευαν, κατείχαν, αποθήκευαν και πωλούσαν ποσότητες κάνναβης.

Έξι μέλη της παραλάμβαναν στη συνέχεια ποσότητες κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω εμπορία της και επιπλέον άλλα έξι μέλη της λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο όπου γινόταν η διακίνηση, ενώ ο ένας εξ’ αυτών προέβαινε και στην εμπορία των ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και τρεις Ελληνες , ηλικίας 27, 26 και 36 ετών έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία με μέλη της συμμορίας.