Χθες το μεσημέρι, όπως έμαθα, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού υπό τη νέα της, μικρότερη, σύνθεση των οκτώ βουλευτών. Παρεμπιπτόντως, να σας επισημάνω ότι πρόκειται για τη μικρότερη πλέον ΚΟ της παρούσας Βουλής. ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων έχουν από εννέα βουλευτές.

Συζήτησαν, λέει, τα πάντα και εστίασαν κυρίως στα εθνικά ζητήματα που πολύ τους ανησυχούν. Βέβαια, όπως ήταν φυσικό, συζητήθηκε και η νέα αποχώρηση, ήτοι η ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου. Κάποιοι είχαν ήδη δώσει ένα δείγμα τού πώς θα κινηθούν στην εν λόγω κουβέντα, για παράδειγμα ο Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας στα ερτζιανά της ΕΡΤ, ο βουλευτής της Α’ Αθήνας είχε πει, επί λέξει, αφού έγιναν γνωστές η επιστολή της Μάρκου και η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη σε αυτήν, «το ύφος της ανακοίνωσης προς την κ. Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Χρειάζεται πολιτική κριτική και όχι κριτικές του τύπου “ξέρουμε ποια είναι τα ελατήριά σου και τι ήθελες να κερδίσεις”».

Να υπενθυμίσω εδώ ότι ο Λυκούδης συχνά πυκνά εκφράζει τη διαφωνία του με την επίσημη γραμμή σε διάφορα ζητήματα, ενώ το ότι είπε στην προαναφερθείσα συνέντευξη ότι «το κόμμα υστερεί στην πολιτική ταυτότητα και στη στρατηγική του και κατά συνέπεια δημιουργεί αυτού του είδους τα προβλήματα» δεν είναι είδηση. Το λέει συνέχεια δημοσίως.

Βέβαια, κάποιοι υποστηρίζουν ότι εντός των οργάνων η κριτική του είναι πάντα έναν τόνο λιγότερο επιθετική. Τέλος πάντων, οι πηγές μου εντός της ΚΟ αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις των βουλευτών για το θέμα Μάρκου και τον όλο χειρισμό του ήταν λιγότερο σφοδρές από το αναμενόμενο. Μεταξύ μας, βέβαια, δεν ξέρω πόσο καθησυχαστικό ακούγεται αυτό.